Joga za lice dobra je ideja za koju trebate odvojiti 20 minuta dnevno

Znakovi starenja na koži se manifestiraju kao naboranost i obješenost. Nije teško zaključiti, ako vježbom oblikujemo mišiće tijela i na taj način poboljšavamo i tonus kože, ne bismo li mogli kožu lica pomladiti na jednak način, vježbom?

Naizgled vrlo jednostavna ideja i nije baš primjenjiva na način kako bismo očekivali. Pokušajte nasumce vježbati mišiće lica ispred ogledala. Odmah će vam biti jasno da možda i nije pametno vježbati lice jer grimasama samo produbljujemo bore. Kako onda vježbati facijalne mišiće? Postoji još jedno rješenje kako na prirodan način očuvati mladolik izgled, a zove se face yoga, joga za lice. Ona se temelji na zamisli da pritiskom i glađenjem možemo opustiti mišiće lica i time spriječiti grčenje mišića koje, uostalom, i dovodi do nastanka bora. Dakle, joga za lice može vam pomoći da izbjegnete mrštenje, nabiranje čela, stiskanje kuteva usana, uvlačenje brade.

joga za lice - SLOWAGE365

Isprobajte nekoliko vježbi s nama!

  1. Luđački pogled

Držite pogled ravno i raširite oči što više možete, tako da maksimalno otkrijete bjeloočnice. Držite koliko možete. Ova vježbica jača strukture u predjelu oko očiju i sprečava pojavu obješenih kapaka.

  1. Trubački obrazi

Pokušajte napuhati obraze, pazite da vam se ne namreškaju usta. Ovom vježbom ojačat ćete mišiće lica na način da nećete imati upale obraze.

  1. Vježba za vrat

Vrškom jezika dodirnite nepce, odmah iza prednjih zubi, razvucite usne u osmijeh i dignite glavu ravno gore. Vratite glavu u početni položaj, okrenite je u jednu stranu pod kutem od 45 stupnjeva i zabacite glavu poput balerine. Trebate osjetiti zatezanje u velikom vratnom mišiću. Vratite se u početni položaj, ponovite vježbu na drugu stranu. Ova vježba je izvrsna za zatezanje mišića platizme koji se protežu s obje strane vrata od ključnih kostiju do vilice.

  1. Usiljeni smješak

Kažiprstima prekrijte nazolabijalne bore i razvucite usne u osmijeh bez da namreškate kožu ispod očiju. Ponovite 50 puta.

  1. Zategnite vrat i podbradak

Otvorite usta u obliku slova O, zatim usnama prekrijte zube, razvucite ih u osmijeh, stavite kažiprst na bradu i dignite glavu. Sad lagano otvarajte i zatvarajte usta.

  1. Za ravno čelo

Prstima ruku u potpunosti prekrijte čelo. Podignite čelo 50 puta, pridržavajući kožu čela da se ne nabora.

  1. Tihi mudrac

Zatvorite oči i nabacite lagani smješak, poput kipića Bude. Zamislite da ste smireni i nastojte se opustiti. Ovom se vježbom resetiraju mišići, s ciljem da se izbrišu stare navike grčenja pojedinih mišićnih skupina koje dovode do nastanka bora.

Koliko je vježbe dovoljno? Stručnjaci za facijalnu jogu kažu da treba vježbati 20 minuta dnevno, šest dana u tjednu.

Pročitajte i kako nagli gubitak kilograma utječe na mladolikost vašeg lica!

Autor: Sunčica Pavlić

Foto: Unsplash