U užurbanoj svakodnevici često nemamo dovoljno vremena za sebe. Vrijeme koje imamo za sebe možemo posvetiti svojim zubima i isprobati tretmane koji će uz par sastojaka udobnosti našeg doma izbijeliti naše zube. Sljedećih par savjeta pomoći će vam da na prirodan način umanjite mrlje na zubima nastale od razne obijene hrane i pića.

Soda bikarbona – kraljica bijelog osmijeha

Soda bikarbona u kombinaciji s vodom ili kao dodatak vašoj dnevnoj oralnoj njezi, očistit će sve mrlje na vašim zubima i ukloniti bakterije iz usne šupljine. Upozoravamo vas da ne djeluje preko noći, ali, redovitim korištenjem moći ćete primijetiti promjenu na vašim zubima. Sodu bikarbonu ju pomiješate sa žlicom vode i zube operete tom mješavinom. Zube ne smijete prati prečesto ovom smjesom, preporuka je jednom tjedno po nekoliko minuta.

Voće i povrće u službi izbjeljivanja

Osim što ima prednosti za vaše tijelo, određeno voće i povrće ima i neka svojstva koja vam mogu pomoći u izbjeljivanju zubi. Iako ništa ni pod koju cijenu ne može zamijeniti redovito pranje zubi, unošenjem hrane bogate vlaknima možete uspješno odstraniti plak na zubima i tako na prirodan način dobiti bijele zube. Namirnice poput jagoda, naranči, celera i mrkve samo su neke od saveznika postupnog izbjeljivanja zubiju.

Jabučni ocat uvijek je dobra ideja

Efektan način prirodnog izbjeljivanja zubi uključuje mućkanje jabučnog octa u ustima. Potrebno je jabučni ocat razrijediti s vodom i promućkate u ustima, a zatim isprati usta običnom vodom. Jabučni ocat uklonit će bakterije iz ustiju i izbijeliti vaše zube, no pripazite, jer mogu omekšati vašu zubnu caklinu, zato se ne preporučuje prečesto korištenje.

Smanjite unos određenih namirnica

Na bjelinu zubi mogu utjecati i razne namirnice koje konzumirate. Obojeni sokovi, kava i crno vino neka su od pića koja ostavljaju mrlje na vašim zubima. Nije potrebno da ih izbacite iz svoje svakodnevice, ali pokušajte smanjiti njihovu konzumaciju. Slatkiši poput kolača i čokolade veliki su neprijatelj vaših zubi. Za razliku od slatkiša, proizvodi bogati kalcijem poput brokule i naranči, ali i mliječni proizvodi efektivno će zaštititi vaše zube i osigurati vam bijeli osmijeh.

 

 

Moglo bi vas zanimati: Tako malene, a tako moćne – Chia sjemenke

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Unsplash