Ionsko koloidno srebro i njegove dobrobiti poznate su još od antičkih vremena. Voda se čuvala u srebrnim posudama, bogate obitelji koristile su isključivo srebrni pribor za jelo, a liječnici su operacije izvodili isključivo srebrnim medicinskim instrumentima. Pogledajmo zašto!

Ionsko koloidno srebro ili „srebrna voda“ koristi se kao pomoć pri liječenju različitih tegoba, npr. respiratornih infekcija, kožnih oboljenja, upala, želučanih oboljenja, alergije i astme. Uz ovo sve važno je naglasiti da je ono ujedno i prirodni kozmetički pripravak koji se koristi za proljepšavanje i čišćenje tena, za kvalitetnu kosu, a mnogi ga koriste i kao dezodorans.

Razgovarali smo s vlasnikom brenda Sølv Sebastijanom Boltekom kako je došlo do proizvodnje za šire potrebe i kako nam srebrna voda može pomoći u svakodnevnom životu:

Prije nego što smo otvorili obrt proizvodili smo srebro isključivo za vlastitu uporabu, no kako smo usavršili proizvodnju i upoznali sve dobrobiti ionskog koloidnog srebra, odlučili smo to podijeliti s drugima. Tako je nastao naš obrt i brend Sølv. Ime je nastalo od norveške riječi za srebro – sølv. Trenutno u ponudi imamo sprej od 100 ml i otopinu od 500 ml. Asortiman planiramo uskoro proširiti.
Baš kao i za ljude, ionsko koloidno srebro dobro je i za naše kućne ljubimce – i oni mogu patiti od raznih upala, gljivičnih oboljenja ili alergija. U tom slučaju, pomoći im može ionsko koloidno srebro. Može im se ponuditi za piće prije obroka ili direktno nanijeti na kožu. Više o tome čitajte na sljedećoj poveznici

ionsko koloidno srebro-slowage365

Upotreba srebra uz druge terapije

Kao i kod svakog pripravka treba se držati preporučenih količina i nikako ne pretjerivati. Ako se pije, potrebno je sadržaj iz originalne ambalaže preliti u pripremljenu dozu. Srebro se u ustima zadržava dvije minute i nakon toga proguta. Ako se ionsko srebro kombinira s nekom drugom terapijom, srebro se koristi prvo, ako se nanosi na mjesto gdje je potrebno tretiranje učestalo i višekratno nanošenje ima bolji učinak, objašnjava gospodin Boltek.

Na primjer, u slučaju upaljenog grla koje je virusno ili bakterijsko, kod bakterijskih upala pomaže ionsko koloidno srebro. Primjenjuje se tako da se otopina nekoliko minuta grglja i mućka u ustima, a zatim ispljune. Taj postupak se ponavlja nekoliko puta tijekom dana. Ako pak koristimo ionsko srebro u spreju, otopina se uštrcava direktno u ždrijelo i taj postupak se ponavlja do dvadesetak puta u danu s obzirom na to da se za razliku do grgljanja tekućine ovdje radi o puno manjoj količini.

Upala sinusa i začepljen nos – potrebno je zabaciti glavu i nakapati (desetak kapi) ili ušpricati iz spreja u svaku od nosnica. Glava treba biti zabačena kako bi se otopina mogla slijevati prema čeonim sinusima.
Ionskim srebrom se možete koristiti svaki dan i kad nemate nikakvih tegoba, jer je njegov učinak na ljudsko tijelo dokazano pozitivan.

ionsko koloidno srebro-slowage365

Antibakterijski učinak

Ionsko koloidno srebro ima antibakterijski učinak – ispitivanja su dokazala da patogeni organizmi (uključujući i one otporne na antibiotike) u prisustvu srebra ne mogu preživjeti dulje od 6 minuta. Što znači da tijekom ove nestašice antibakterijskih gelova za ruke, slobodno možete posegnuti za otopinom ionskog srebra i time našpricati ruke.

Ponekad se na početku uzimanja ionsko-koloidnog srebra može javiti Herxheimerova reakcija. Simptomi su slični onima kod gripe ili viroze: hunjavica, pojačano znojenje, malaksalost. To je normalna reakcija kada tijelo razgrađuje mrtve mikrobe i nastoji izlučiti nastale toksine.

Prema dosadašnjim istraživanjima srebro nema nikakvu interakciju s lijekovima (npr. analgetici, antipiretici). Srebro je isto tako pogodno i za korištenje kod djece, ponajviše kada se radi o začepljenim nosićima i natečenim sinusima.

 

ionsko koloidno srebro-slowage365

Otopina mora biti potpuno bezbojna i prozirna poput vode, a provjerite još neke uvjete je li otopina kvalitetna.

Više informacije o ionskom srebru potražite i na ove dvije poveznice:
Istine i laži o koloidnom srebru

Zaštitnik plemenita roda

Pripremila: Vjera Pađen
Foto: privatni album, Pexels, Pixabey