Kad intimna zona posrebri…

Neki kažu da ih je više izbezumila prva sijeda dlačica u intimnom području, nego prva sijeda vlas u kosi. Obično zaboravimo da i ovo skrovito mjesto, intimna zona, može ostarjeti dok se ne dogodi neizbježno. Kad sjedine udare ispod struka, šokirani vlasnik, a osobito vlasnica, može doživjeti popriličan udar na ego, seksipil i samopouzdanje, osobito ako se partner još nije našao u tom „problemu“. Dlačice intimnog područja također sijede, najčešće tek nakon što je počela sjediti kosa, a obično se i prorijede. Možemo li usporiti ovaj proces, poprilično je diskutabilno. Nutricionisti u borbi protiv sjedina savjetuju nadoknadu nekih minerala i vitamina. Bakar u bademima i čokoladi, vitamini B skupine u mliječnim proizvodima, jod i selen u lososu i ribi obogatit će vašu prehranu i zdravlje, ali ne jamče da nećete posijediti.

Osim suplemenata i modifikacije prehrambenih navika, preostaje nam još nekoliko rješenja. Prvi poriv da počupate tih nekoliko izdajničkih dlaka zapravo je privremeno rješenje, jer nakon što ova nedaća uzme maha, preostaje vam jedino brijanje ili brazilska depilacija kako biste sakrili izdajničke sijede dlačice. Ipak, ova dva postupka nisu nimalo ugodna. Ako do sada niste brijali ili depilirali intimnu zonu, vjerojatno vas i dalje odbija ta ideja, a i da se na to odlučite, moglo bi vas iznenaditi koliko iritacija može prouzročiti izrastanje dlačica ili pak njihovo urastanje.

Intimna zona - SLOWAGE365

Ako s tom praksom nemate nikakvih problema, možete slobodno nastaviti s njom. Bojenje je još jedno rješenje kojem se možete prikloniti. Zaigraniji boje dlačice intimnog područja ne samo zbog potrebe, nego i iz zabave. Iako postoje specijalne boje za intimno područje, možete iskoristiti i boju za kosu. Samo pritom budite vrlo oprezni.

Boja ne smije sadržavati amonijak ili parabene i poželjno je da ima organske sastojke

Kako je koža genitalija vrlo nježna i osjetljiva, potrebno je zamiješanu boju razrijediti šamponom, i to u jednakim dijelovima. Na taj način boja će djelovati, a smanjit će se rizik od iritacija. Napominjemo, ni šampon s kojim ćete pomiješati boju ne smije sadržavati parabene. Za bojenje će vam trebati još i vazelin kojim ćete zaštititi intimno područje. Naime, na ovaj način smijete bojiti samo dlačice na pubičnom području, nikako dlačice na usminama kod žena ili na skrotumu kod muškaraca. Boja se drži pola sata, nipošto dulje, a zatim se pažljivo ispire tako da ne dospije na osjetljivu sluznicu. Nedostatak ove metode je što žene uglavnom primjećuju da se sijede dlačice najprije pojavljuju na usminama, a kako boja tamo ne smije dospjeti, jedino je rješenje podrezivati ih, brijati ili depilirati.

Intimna zona 01 -SLOWAGE365

Za sigurnu uporabu najuputnije je nabaviti boje namijenjene dlačicama na intimnom području kao što su Minikinicolour i Betty Beauty. Osim što ne sadrže amonijak, parabene i rezorcinol, jamče odličnu postojanost, sigurnu uporabu i ne ostavljaju tragove na intimnom rublju. I ako ste za kraj spremni za još jednu ideju, doduše smiješnu i nepraktičnu, postoje i takozvane stidne perike! One, zapravo, nisu nikakva novost, a nisu ni trajno rješenje. Perike za intimno područje bile su u uporabi još u petnaestom stoljeću, a nosile su ih prostitutke kako bi prikrile ožiljke od spolnih bolesti i popratnu pojavu liječenja sifilisa živom, a to je gubitak dlačica.

Intimna zona ‘trpi’ štosne perikice

Kako su ove perikice prije štos nego trajno rješenje, preostaje vam da se dobro zabavite i naručite model po svojoj želji i mjeri u internetskim trgovinama. Tu ćete naći sve moguće boje i frizurice. Ove se perikice mogu učvrstiti ljepilom na obrijano područje. Južnokorejska kreatorica Kaimin koja je velika pobornica slobodnog izražavanja seksualnosti, na Njujorškom tjednu mode prije dvije godine prikazala je svoju najnoviju kolekciju na manekenkama koje su pistom prošetale u gaćicama boje kože s učvršćenim perikama čija je frizurica bila usklađena s onom na glavi. Dakle, ako ste luckasti i skloni humoru, nabavite jednu, zašto ne!

Autor: Sunčica Pavlić

Foto: Unsplash