Unatoč vašim najboljim naporima, navike i okruženje koje stvara užurbana svakodnevnica mogu rezultirati manjkom motivacije. Ako je to slučaj kod vas, vrijeme je da pronađete bilo koji emocionalni boost kojim možete započeti svoj put prema cilju. Bez obzira da li se radi o novom poslovnom zadatku, pokušavate li uvesti zdraviju prehranu ili prekinuti lošu naviku, pronašli smo tri efikasne metode za motivaciju.

Slušajte glazbu koju volite

Da biste se motivirali, trebate slušati pjesme koje vas pokreću. Već danas razmislite koje pjesme vas pokreću i napravite listu za reprodukciju koja vas motivira da ustanete iz kreveta (ili sa kauča) i ostvarite svoje planove i ciljeve.  Fokusiranje na omiljenu pjesmu je sredstvo protiv motivacijskih moždanih signala povezanih sa umorom ili dosadom. Pozitivna pjesma može trenutno promijeniti vaše raspoloženje.

Razgovarajte

Da biste se motivirali, vjerojatno vam treba dobra staromodna i provjerena metoda, razgovor. Iz iskustva znamo kako je lako nagovoriti sebe od nečega što smo imali u planu, posebno ako je u pitanju rad, tako da nam treba neko tko će se predomisliti i preokrenuti taj efekt odugovlačenja. Ukoliko u tom trenutku prijateljica nije dostupna, kreirajte popis za reprodukciju videozapisa koji vas motiviraju, to mogu biti videozapisi o transformaciji ili jednostavno nadahnjujući ljude koji svojim iskustvom grade i vašu motivaciju.

Napišite plan

Stručnjaci navode da je 42%  veća šansa da ćete postići svoje ciljeve ako ih zapišete. Ako ih raščlanite na korake koje zapravo možete postići i zapišete ih na način koji vam omogućava da se borite korak po korak, umjesto da pokušavate požuriti kako biste postigli golem cilj u kratkom vremenskom razmaku. Planeri će vam omogućit da pratite  svoje dnevne planove i male puteve kojima se krećete prema svojim ciljevima. Motivirat će vas da pravilno jedete, vježbate, pijete dovoljno vode, ostanete na vrhu svoje ušteđevine i držite se plana.

 

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest