Hladan, ali sunčan vikend je pred nama i najbolje je iskoristiti ga za druženje s onima koje volimo. Zašto ih ne biste iznenadili sa jednim zdravim, ali preukusnim ručkom? Kod naše poznate food blogerice Mateje Krvarić, vlasnice bloga @uvijekgladna pronašli smo ovaj ukusni recept za Pad thai, a vama ga donosimo u nastavku.

Pad Thai nacionalno je jelo Tajlanda i jedno od najpoznatijih jela ove zemlje. Može se pripremati sa morskim plodovima (kozicama), piletinom ili samo s povrćem. Iako se u nazivu ovog obroka nalazi Thai, ono je porijeklom iz Kine. Od rezanaca pa sve do načina pripreme – sve je porijeklom kinesko osim začina koji su tipični za tajlandsku kuhinju.

 

 

Pad thai by uvijekgladna

Sastojci:

  • 1/2 pakiranja Wok egg tjestenine
  • 1 pakiranje kozica u slatko ljutoj marinadi
  • 100 g mariniranog tofua
  • nekoliko žlica Pad Thai umaka
  • 2 jaja
  • 2 mlada luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1cm đumbira
  • prženi slani kikiriki
  • limeta
  • ulje
  • sol, chili u prahu

 

Postupak:

  • Nasjeckajte mladi luk, zeleni dio ostavite za posluživanje.
  • Češnjak i đumbir narežite na listiće. Tofu prebrišite ubrusom i narežite na kockice.
  • Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  • U zagrijani wok dodajte ulje, na vruće ulje dodajte tofu i pržite do zlatne boje. Izvadite tofu, ubacite kozice. Smrznute kozice pržite cca 5 minuta. Izvadite ih a umak koji puste ja sam maknula da izbjegnem previše slatkoće.
  • Prebrišite wok. Dodajte malo ulja i pržite kratko luk, češnjak i đumbir sa malo chilija. Kada je pustilo mirise ubacite kozice i tofu, odvojite na polovicu woka, u drugu dodajte 2 razmućena jaja koja ste posolili. Pržite. Dodajte rezance i umak i sve provrtite po woku. Dodajte sok limete, prženi sjeckani kikiriki i mladi luk.

 

 

Moglo bi vas zanimati: Super čokoladni bezglutenski kolač s kruškama idealan za nedjeljni ručak

 

Tekst i foto: Mateja Krvarić, blog Uvijek gladna