Dolazak hladnijih dana zahtjeva dodatnu hidrataciju i njegu naše kože koja je zbog vanjskih utjecaja sklonija pucanju i suhoći. Uz lice i ruke, posebnu pažnju posvećujemo i usnama, koje zauzimaju važno mjesto u našoj beauty rutini.

Koža usana je tanja i osjetljivija u odnosu na ostale zone lica, te brže gubi vodu zbog čega je i sklonija isušivanju. Za mekane i zaglađene usne, uz hidrataciju itekako je važan i piling koji će usnama vratiti glatku teksturu i zdrav izgled. Profinjen izgled te sastojci koji su usmjereni zaštiti vaših usana razlog su zašto biste i vi trebali uključiti ove prirodne pilinge u vašu svakodnevnicu.

 


Piling s morskom soli i ružinom vodicom

Pomiješajte prstohvat morske soli, nekoliko kapi čistog glicerina i malo ružine vodice. Dobivenu smjesu nanesite na usne, držite par sekundi, isperite i obrišite usne ručnikom.

Piling s medom, kokosovim uljem i smeđim šećerom

Pomiješajte čajnu žlicu smeđeg šećera, čajnu žlicu kokosovog ulja i žlicu meda. Smjesu nanesite na usne. Rukama nježno prelazite preko usana do dvije minute i zatim isperite piling.

 

 

Piling s kavom i maslinovim uljem

Malo mljevene kave pomiješajte sa žlicom maslinovog ulja i jednom čajnom žličicom soli. Dobivenu smjesu nježno utrljajte na usne i isperite mlakom vodom.

 

 

 

Moglo bi vas zanimati: Zašto su našoj koži potrebni suplementi magnezija?

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest, Canva