Svježe i pomlađeno lice bez velike promjene u fizionomiji te bez rizika po zdravlje danas je moguće ostvariti i bez odlazaka pod nož. HIFU napredna tehnologija na prirodan način putem fokusiranog ultrazvuka pomlađuje vašu kožu. Tretira se opuštena koža vašeg lica, vrata i dekoltea, ali i razbijaju nakupine masnih naslaga. O tretmanu smo razgovarali s dr. Jelenom Jakić, spec. dermatovenerologom iz Poliklinike Jelena Jakić koja nam je otkrila sve benefite ovog uređaja, ali i za koga ovaj tretman nije.

Kako HIFU djeluje na kožu?

HIFU uređaj Top Qualitz Group proizvođača, koristi tehnologiju fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta koji na kožu istovremeno djeluje na više načina: poboljšava tonus, ne samo kože nego i dubokih struktura kao sto su mišićne fascije, potiče neokolagenezu u koži i potkožju sto se vidi kao poboljšana struktura i tonus kože.

Koji su benefiti korištenja HIFU TOP uređaja?

Tretman ovim uredajem potiče fibroblaste na stvaranje novog dobrog kolagena, a rezultat je zategnuta i obnovljena nova koža.

HIFU TOP uređaj ima visoki potencijal mogućnosti aplikacije ultrazvuka, mi ga u Poliklinici dr.Jakić izvodimo prema školskim procedurama u nekoliko dolazaka ( najčešće 4 procedure u  periodu od 6 mjeseci ). Na taj način akumuliramo energiju i djelovanje u smislu poticanja novog kolagena na siguran i bezbolan način, sto nije bio slučaj sa nekim starijim HIFU uređajima koje prati glas o jako bolnim tretmanima s potencijalnim ožiljcima.

Koje sve korekcije se mogu napraviti HIFU uređajem

Ovaj tretman nam je idealna nadopuna poboljšanju prirodnog izgleda i može se kombinirati sa drugim procedurama poput filera i drugih injekcijskih metoda, pa oni zajedno u sineriji daju najljepše rezultate bez narušavanja prirodnih kontura lica. Fokus ovog tretmana i razlika od drugih tretmana uređajima, je da se tretira SMAS ( Superficial Muscular Aponeurotic System) mišićne ovojnice u dubini lica i vrata.

Tko je idealni kandidat za HIFU?

Idealni kandidati su osobe koje već na licu vide znakone opuštanja kože i cijelog lica, te također osobe koje već rade antiaging tretmane sa filerima i drugim metodama kako bi postigle još boli lifting efekt i postigle podizanje lica bez gubitka prirodnih kontura lica. U našoj Poliklinici zato uvijek preporučamo konzultacije kako bi vidjeli koji je problem, te koji je najbolji način da ga rješimo. Vole ga žene, no jednako je atraktivan i muškarcima jer je “nevidljiv”  tretman u obnovi strukture muškog lica – zbog toga uživa veliko povjerenje muških pacijenata koji ne žele da im se ubrizgava volumen u lice kao što je slučaj kod filera.

 

Kako izgleda tretman HIFU TOP uređajem?  Ima li možda kakvih nuspojava – ako da, kojih?

Tijekom izvođenja tretmana su moguće senzacije na najdubljim SMAS strukturama kao bockanje ili peckanje u dubini  a najčešče ga pacijenti opisuju kao bezbolan. Nakon prvog tretmana se već vidi poboljšani tonus i napetost i dojam liftinga cijelog lica. Najbolji rezultati dolaze nakon 67 mjeseci kada se akumulira utjecaj i novi kolagen.

Ovo je tretman koji se dugoročno isplati jer ćemo na taj način izbjeći ili dugoročno odgoditi odlazak pod nož. Tretman HIFU se izvodi na licu vratu i dekolteu. nakon tretmana nema popratnih tragova u smislu crvenila i dozvoljava nastavak aktivnosti u tom istom danu.  Nuspojave se neopisuju kao dio ovog tretman ako se on odrađuje prema protokolu.

 

Na kojem principu radi HIFU TOP uređaj 

Uređaj sa svojim najdubljim nastavkom prodire na 4,5 mm dubine  na SMAS strukturama stvara nevidljiva mikrooštećenja koja cijeljenjem zatezu duboke strukture i rade efekt liftinga. Drugi nastavak na 3 mm prodire u potkožje i tamo radi stimulaciju potkožnih struktura na neokolagenezu i zatezanje kože. Najplići nastavak tretira površinu kože i radi na njenom ojačavanju i poticanju obnove i restrukturiranju površine  u finiju teksturu.

Kome se preporučuje da se ne podvrgava tretmanima HIFU TOP uređajem?

Uvijek naglašavam da je ovo uređaj za strpljive i pametne pacijente bez instantnih očekivanja, koji znaju da im ovaj tretman donosi bljesak i “učvršćivanje ” koje će umanjiti bore i vratiti zdravi svježi izgled umornom licu. Najljepše rezultate postižemo sa nadopunom tretmanima  skinboosterima, mezoterapijama i Velvet skin sofisticirane radiofrekvencije.

 

Moglo bi vas zanimati: Nutricionistica Alma Bunić: Hrvati će se izliječiti od epidemije debljine kada nauče zaobilaziti pekare

Tekst: V.P.

Foto: privatna arhiva