Mnogi su posljednje tjedne osjetili poziv da kroz svoje talente pomognu svijetu. Neki kroz humanitarnu pomoć, neki kroz glazbu, umjetnost… Među njima je i Ivana Galić, svestrana vokalna umjetnica i pedagoginja te magistra vokalne izvedbe s prestižnog londonskog Royal College of Music. Ona je u suradnji s glazbenicima obradila, u neobičnim uvjetima, poznati hit Michael Jacksona Heal the world. 

„Koncerti uživo su utihnuli, ali glazba živi u nama, uvijek. S dragim prijateljima, vrhunskim glazbenicima zajednički smo, svatko iz svog doma, dali svoj maksimum kako bi u ovo doba kada nam svima nedostaje stvarnog ljudskog kontakta ostvarili kontakt putem glazbe uz pjesmu Heal the world.“ – poručuje Ivana Galić.

 

 

Poznati hit predstavlja ideju ljubavi, ljudskosti i pozitive ističe Ivana Galić, idejna začetnica ovog virtualnog koncerta nade koja ujedno potpisuje i aranžman pjesme te uz Zorana Puljeka vokalne aranžmane.

Budući da želimo promovirati uživanje u trenutku, cilj nam je da proslijedite dalje ono što je vrijedno svakome od nas. U ovom slučaju dobro raspoloženje te poruku da iscijelimo svijet zajedno. Jer svijet, to smo svi mi koji u tom svijetu živimo. Heal the world!

 

Sudionici na projektu

U vokalnoj izvedbi sudjeluje Dora Pletikosa, te prateći vokali Sandra Radović, Sanja Neralić, Klementina Vodušek, Ana Kolega i Jasenka Čerin.
Aranžmane za vokal, te zbor potpisuje Zoran Puljek, a za violinu Mario Jagec.
Vokalnu izvedbu na gitari prati Darko Horvat, na basu Mario Jagec, sopran saksofonu Josua Kovačević, klaviru Darko Golubić. Na violini je Ines Jagec, a na djembe bubnjevima Commi Balde iz Senegala sa zagrebačkom adresom.
Za montažu zvuka pobrinuo se Zoran Puljek, a za video montažu Marko Pletikosa.

heal the world2-slowage365

Ivana Galić, cross vokalna pedagoginja podučava klasičnu tehniku, belting tehnike te tehnike popularnih žanrova, organizirala je i online radionice Oslobodi svoj glas .

„U ovo vrijeme kada smo izolirani i kada nam realno još više treba zdravog odnosa prema samom sebi i drugima, glazba, točnije naš glas je naš prirodni ispušni ventil kako bi ovu tešku situaciju, što od korona virusa, što od potresa u Zagrebu, pretvorili u nadu za budućnost.“ – zaključuje Galić.

 

Pripremila: O.M.
Foto: press