Ako je i vama na sam spomen ponedjeljka na pameti velika šalica kava, onda ste vi ciljana skupina koja bi trebala pročitati ovaj članak. Iako smo i sami veliki ljubitelj mirisnih aroma kave i kofeina, postoji par zdravijih i alternativnih rješenja koji će vam pomoći da vašu koncentraciju držite na zavidnoj razini tijekom cijelog dana. A ako je vaša ljubav prema zrncima kave prevelika i već jako dugo traje, možda su jutarnja kava i neki od ovih prijedloga u nastavku savršena formula za vas.  

 

 

 

Pomno izaberite vašu budilicu

Mnoga znanstvena istraživanja su dokazala da je jako važno kakvu budilicu birate. Osim zvona budilice, važno je i svijetlo vaše budilice. Da pojasnimo. Istraživanja su pokazala da je plava svijetlost na vašoj budilici korisna za bolji san, a izloženost plavoj i crvenoj svijetlosti tijekom dana smanjuje pospanost. Također plava boja je odavno dokazano boja koja podiže vaše raspoloženje.

 

Imajte žvakaće gume na radnom stolu

Gubite kreativnost i poletnost? Samo uzmite žvakaće gume. Nedavna britanska studija je pokazala da vas žvakaća guma može razbuditi, povećati vašu koncentriranost, čak utjecati i na vaše raspoloženje. Razlog tome leži u činjenici da ona povećava otkucaje srca i razinu kortizola, a oboje je povezano sa energijom.

 

 

Tjelesna aktivnost

Bez brige, ne mislimo da trebate odraditi trening kakav rade Victoria’s Secret anđelice. Šetnja na svježem zraku od svega 10 minuta će ponovno pokrenuti vaše moždane vijuge i kreativnost, a sigurno će biti odlična i za eliminiranje učinaka slastice koju ste pojele malo prije šetnje.

Masaža ušiju

Masaža ušiju jedan je od trikova posuđenih iz tradicionalne kineske medicine za koji mnogi navode da je pouzdan i brz način da poboljšate razinu svoje energije. A masaža je jako jednostavna – od vrha ušiju polako i nježno trljajte palcem s jedne strane i kažiprstom s druge prema dnu ušiju.

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Zašto biste trebali dodati vitamin C u svoju beauty rutinu, kako ga koristiti i koje proizvode birati?

 

 

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Unsplash, Canva