Svaki režim prehrane podrazumijeva neku vrstu odricanja. Uglavnom je to odricanje od specifične vrste hrane, najčešće ugljikohidrata i masnoća koje debljaju. No dobra je vijest da postoji i trik kojim možete “prevariti” dijetu, a da ne pokvarite proces mršavljenja. Saznajte kada je najbolje jesti ako se ne želite udebljati.

Ne morate se u potpunosti odreći omiljenih ugljikohidrata poput peciva i tjestenine niti masnoća koa što je maslac. Iako ste na dijeti, postoji određen period dana kada se smijete počastiti omiljenom hranom, a da vam to ne utječe na ciklus mršavljenja. Ipak, pripazite da ne zgriješite svakodnevno. Saznajte i koje su to tri vrste doručka koje treba izbjegavati.

 

Najbolje vrijeme za pojesti nešto što sadrži ugljikohidrate je doručak, a masnoće do 10 ujutro. Tako organizam ima dovoljno vremena tijekom dana da potroši unesene kalorije.

Ako planirate smršavjeti i želite održavati težinu, dobro je planirati obroke u određeno doba dana. Doručak se preporučuje pojesti unutar jednog sata nakon buđenja. Ručak 4 sata nakon toga, a nekoliko sati nakon ručka planirajte si večeru. Ako radite prevelike pauze između obroka, bit ćete gladni, a što ste gladniji rezultati dijete bit će lošiji ili upropašteni.

 

 

Pripazite i da večeru uvijek idete jesti najmanje tri sata prije odlaska na spavanje.

Moglo bi vas zanimati: ZDRAVLJE ZA ŽIVOT – odabrali smo kandidatkinje za naš projekt

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Unsplash