Među najrazličitijim vrstama masaža koje se nude, odlučili smo ispitati kakva je to energetska masaža Tomislava Gojšića, diplomiranog ekonomista koji se više od 20 godina uspješno bavi marketingom. Uz to što vodi medijsku agenciju odlučio je pratiti svoje srce i u tome nije pogriješio. Veliku pažnju posvećuje zdravom načinu života, meditaciji, yogi, pravilnoj prehrani i duhovnosti općenito.

Jedna od najvećih strasti našeg današnjeg sugovornika je masaža, budući da je godinama tragao za najboljom masažom ne samo u Zagrebu, već i na drugim mjestima gdje je putovao. Nakon završene škole za profesionalne masere, pronašao je idealnu masažu koja je kombinacija više tehnika u jednoj, a sam je naziva energetska masaža.

 

energetska masaža 01-slowage365

Tomislav Gojšić

 

Energetska masaža i njezin utjecaj na tijelo i duh

Što je energetska masaža i po čemu se najviše razlikuje u odnosu na klasične masaže u salonima ljepote?

Energetska masaža je kombinacija klasične, medicinske, limfne i tajlandske masaže u jednoj. To je metoda terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom), te zglobovima. Izravno utječe na mišićni i živčani sustav, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim sastojcima kao i eliminacija štetnih tvari iz metabolizma te ugljičnog dioksida iz krvi.

Zbog pojačane hiperemije, koža nakon masaže dobiva izgled zategnutosti i elastičnosti. Mišićna relaksacija zbog pojačane stimulacije receptora čime se povećava broj signala u leđnoj moždini, rezultira poboljšanjem raspoloženja i samopouzdanja kao i smanjenje tjeskobe te osigurava kvalitetan san.

Terapeutski ciljevi i indikacije:

  • limfna drenaža (smanjuje sklonost oboljenja od prehlada i virusa, pomaže kod zadržavanje vode u organizmu, potiče gubitak težine ubrzavanjem metabolizma)
  • mobilizacija međutkivnih tekućina
  • smanjenje spazama i mišićne ukočenosti
  • prevencija ili otklanjanje miogeloza (nakupine mliječne kiseline u mišiću ili neposredno oko njega).

 

energetska masaža 04-slowage365

 

Što vas je privuklo baš ovoj vrsti masaže?

Oduvijek sam volio alternativnu medicinu kao oblik samopomoći. Više vjerujem čajevima, akupunkturi, masažama kao obliku rješavanja određenih tjelesnih i mentalnih blokada i bolova, nego klasičnoj medicini. Kod alternativnog pristupa liječenja sviđa mi se što se rješava uzrok, a ne posljedica i ne postoje nuspojave. Budući da brinem za svoje zdravlje i pazim što unosim u svoj organizam nisam baš sklon lijekovima i klasičnoj medicini. Puno mojih prijatelja i poslovnih partnera žalilo mi se kako ne mogu naći dobrog masera, nekoga tko ih može kvalitetno izmasirati, koji će tijekom masaže primijetiti mjesta koja treba više tretirati, odnosno da se osobi pristupa individualno.

 

Priprema za masažu i preporuke

Koliko u prosjeku traje masaža i kakva bi bila najbolja priprema klijenta prije nego što dođe na nju?

Masaža traje maksimalno do 90 minuta, a klijent se treba samo prepustiti, preferiram da ne pričamo tijekom tretmana, i, ako je moguće, da osoba ne dođe odmah nakon objeda ili pak gladna.


Kome biste preporučili da isproba dobrobiti energetske masaže i koliko često bi valjalo dolaziti da se osjete najbolji učinci?

Preporučujem svim dobnim skupinama, sportašima, ljudima koji puno vremena provode sjedeći uz kompjutor, također onima koji se bavi poslovima gdje dugo stoje ili pak puno rade rukama, osobama koje pate od nesanice, depresije, kroničnog umora…

Ne postoji neko uvriježeno pravilo dolazaka na tretman, to će svaka osoba sama procijeniti koliko ima vremena i financijske mogućnosti. Toplo savjetujem osobama koje se nisu nikada masirale ili to čine vrlo rijetko, da dođu na masaže barem 3 puta mjesečno, dok ne pokrenemo detoksikaciju, tijelo probudimo od zamrlosti, počinjemo ga vraćati u prirodan tok, i naravno dok ne ispravimo neke navike kod položaja određenim dijelova tijela.

 

masaža-slowage365

 

Kad klijenti ostanu bez riječi

Kakve komentare biste mogli izdvojiti svojih klijenata tijekom ili nakon masaže?

Pa ljudi jednostavno ostanu bez riječi nakon masaže, kažu da još nisu imali ovakvo iskustvo. One osobe koje su pasivnijeg karaktera kažu da se osim fizičke opuštenosti, osjećaju jačima i svježima. Da im se vratilo samopouzdanje. Neki kažu da imaju osjećaj da bi mogli trčati satima, dok drugi koji su prirodno fizički i mentalno aktivniji, kažu da ih masaža umiri i uspori i poslije mi se jave da već dugo nisu ovako dobro spavali.

Kakve bi po vama trebale biti osobine osobe koja pruža uslugu ovakvih vrsta masaže?

Ovo je odlično pitanje! Mislim da osobe koje pružaju usluge, a koje uključuju fizički rad odnosno kontakt s drugim ljudima, prvo i osnovno trebaju voljeti svoj posao. Također bi trebale i same odlaziti na masaže te polagati dosta pažnje na vlastito zdravlje. Poželjno je da se bave nekim sportom, nekom duhovnom praksom, pravilno se hrane. Prehrana neka uključuje više ribe i povrća, čajeva i postova, umjesto mesa, tjestenine i kruha. Osoba koja pruža ovakvu vrstu tretmana trebala bi biti smirena, opuštena, vedra duha, i ne pričati s klijentima o vlastitom životu. Nikako ne bi trebala žaliti im se jer će to odbiti klijente, te moraju paziti na vlastitu higijenu. Bio sam na jako puno masaža svugdje po svijetu, masiram se od svoje 16 godine.


Imate li kakvu poruku osobama koje nisu dosad još isprobale energetsku masažu ili masažu uopće?

Neka posjete Skinparadise Boutique centar, pa neka vama iz prve ruke jave kako se osjećaju nakon samo jednog tretmana! Prvih 30 vaših čitatelja koji se jave za masažu, dobivaju 10% popusta na jedan tretman.

 

Pripremila: Ivančica Tarade
Foto: privatni album, Pexeles