Ako vas je naslov članka privukao, onda zasigurno u sebi imate snagu i želju da svoje ciljeve ispunite do kraja godine. Svi znamo da uspjeh ne dolazi preko noći i da sav taj potencijal koji imamo je u biti samo dobar početak. Koji su vaši ciljevi za ovu godinu?

Potreban je naporan rad, dosljednost, fokus i puno loših odluka i nekoliko neuspjeha da biste došli do vrha planine uspjeha. Svaka uspješna žena ima svoju priču i vodila je vlastite bitke, ali sve se mogu složiti da određeni plan i postavljanje pravih ciljeva mogu učiniti put manje krivudavim.

Upoznajte sebe

Odvojite vrijeme za propitivanje sebe i povucite se u razmišljanja o sebi koliko god možete. Upoznajte svoje temeljne vrijednosti, definirajte svoje granice i nacrtajte jasnu viziju kamo idete do kraja godine.

 

 

Odredite svoj krug prijatelja

Kad ne uspijete i padnete, trebat će vam netko pored vas, netko tko će vam donijeti omiljenu čokoladu, obrisati suze i strahove i pomoći vam da stojite jači. To je moguće samo ako se družite s onima koji će vas učiniti boljom ženom. Izgradite i odredite snažni društveni krug koji se sastoji od ljudi koji vjeruju u vas i koji su spremni biti tamo kad god je to potrebno bez oklijevanja.

 

 

Izazovite sami sebe

Vrste ciljeva koje si uspješne žene postavljaju uglavnom se odnose na rast. Polako rastete iz zone udobnosti jer uspjeh neće doći dok se izležavamo na sofi. Shvatite svaki dan kao izazov da učinite nešto drugačije – do kraja godine isprobajte novi kafić, pročitajte novi stil knjige, odvezite se biciklom do trgovine, poslušajte nove pjesme… Ove radnje mogu se činiti malenim koracima, ali će vam istrenirati um da izađete iz svoje rutine i isprobate nove stvari.

 

 

Izgradite zdrave navike

Svi smo zapisali popis novogodišnjih odluka i svake smo si godine obećavali da je ovo bila naša godina, ali do kraja prvog mjeseca vratili smo se svojim starim navikama. Da biste još jednom izbjegli ovaj scenarij, pokušajte slijediti do kraja godine ova dva glavna pravila: da si date obećanje za sljedeću godinu da odluka i novih navika bude najviše četiri godišnje. Fokusirajte se na njihovu gradnju; dosljednost; odvojite vrijeme za izgradnju navike, svakodnevno pratite i ponajviše slavite svoja mala postignuća; zapišite svoje ciljeve jer je to odličan način da započnete raditi na postizanju ovogodišnjih rezolucija i da ih se zapravo držite.

 

 

Pročitajte još i: Ubrzajte rast trepavica ovim jednostavnim trikom

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Pinterest