Bez obzira na to što dane uglavnom provodimo kod kuće, nema razloga da zanemarimo kožu lica i tijela. Njegovati ih možemo i sami! Jer celulit nam i dalje nije zanimljiv…

Tretmani za smanjivanje obujma tijela i celulit obično su jedni od najtraženijih u kozmetičkim salonima. Iako su tretmani radio-frekvencijom, mišićnom stimulacijom i ultrazvukom zaista vrlo djelotvorni i daju odlične rezultate, postoje tretmani koji su gotovo jednako djelotvorni kada ih izvodite kod kuće. Sve što je potrebno je nekoliko minuta vašeg vremena i puno volje.

celulit3-slowage365

Kućni salon ljepote

BODY BRUSHING – suho četkanje kože inače je izuzetno zdravo za vašu kožu i cijelo tijelo. Znanstveno je dokazano da je svakodnevnim četkanjem moguće ukloniti 1 do 2 kilograma toksina iz tijela mjesečno! Znamo da je celulit proizvod loše limfne i krvne cirkulacije i da ga čini velika nakupina suvišne vode i masnoće u organizmu i toksini. Suhim četkanjem vrlo se snažno djeluje na limfnu cirkulaciju u tijelu, a time i limfnu drenažu i uklanjanje viška vode i toksina ”zaglavljenih” u potkožnom tkivu, trećem sloju kože. Velika prednost četkanja je da možete četkati cijelo tijelo, noge, trbuh, leđa, ruke, sve osim dojki i lica i vrata.

Kako pravilno četkati tijelo: uvijek počinjete od gležnjeva, dugim ravnim pokretima prema gore, npr. od gležnjeva do koljena, pa od koljena do bikinija. Nastavite na trbuh – jedino na trbuhu možete raditi kružne pokrete, koji će pospješiti i vašu probavu. Nastavite na leđa i ruke, počevši od dlanova prema gore. Pokreti uvijek moraju biti prema srcu. Od ekstremiteta prema srcu, kako bi dobili najbolji učinak krvne i limfne cirkulacije.
Vrlo je važno da svoju četku držite suhom i na čistom mjestu. Nije ju potrebno prati, možete ju nakon svakog korištenja poprskati alkoholom. Preporučujemo četkanje prije tuširanja.

 

celulit1-slowage365

 

Kreme protiv celulita

ANTICELULITNE KREME većinom imaju termički efekt, iako to nije pravilo. No kreme s termičkim efektom imaju i dosta jako djelovanje zbog ubrzavanja cirkulacije uslijed toplo/hladnog efekta na koži tj. brzog širenja i sužavanja krvnih žilica. To pospješuje prokrvljenost, a time i opskrbu kože kisikom.
Anticelulitne kreme obično sadrže kofein s jakim antioksidativnim djelovanjem koji prodire u dublje slojeve kože, stimulira razgradnju masnih stanica i onemogućuje daljnje nakupljanje masnoća u stanicama.

L-Carnitine  je prirodna aminokiselina koja ima izrazito važnu ulogu u razgradnji masnih naslaga i hidrataciji kože. Čak i male količine su dovoljne za duboku hidrataciju kože čineći ju mekom i glatkom.

Morske alge koje imaju snažno detoksikacijsko djelovanje, pospješuju cirkulaciju u organizmu, zatežu kožu i čine ju elastičnom, čvrstom i zaglađenom. Stimuliraju otapanje masnoća, drenažu i čišćenje organizma. Također, onemogućavaju stvaranje novih masnih naslaga. Morske trave reduciraju širenje adipoznog (masnog) tkiva, stimuliraju stanice, zadržavaju kisik u stanicama te jamče optimalnu detoksikaciju same stanice. Vraćaju koži sjaj, čvrstoću i elastičnost.

Više o domaćem anicelulitnom pilingu kavom pročitajte ovdje.

 

celulit4-slowage365

 

Tajice i body kao tajno oružje

Kako bi nam učinak smanjivanja celulita bio još veći, predlažemo nošenje Arosha bodyja i tajica. Osim što vrlo dobro izgledaju i mogu se nositi u svakodnevnom obavljanju poslova, AROSHA PRESSOPANTS tajice i body pomažu pri smanjenju vidljivosti celulita. Također podižu tonus kože i pospješuju mikrocirkulaciju.

Oboje su protkani organskim kristalima koji u kombinaciji s tjelesnom toplinom emitiraju Dermofibra BIO infracrvene zrake. Njihovo pak djelovanje pospješuje snažnu cirkulaciju i time uklanjanje toksina i suvišne vode. Tajice imaju lifting (push up) i presoterapijski učinak te se mogu prati bezbroj puta.
Tajice su izuzetno dobre kod žena koje pate od zadržavanja suvišne vode u organizmu. To se naročito osjeti u toplijim danima i na gležnjevima.

Ovaj postupak četkanja, nanošenja kreme i nošenja tajica i bodija možete prakticirati svaki dan tijekom cijele godine.

 

Tekst: Manuela Picard, vlasnica prvog hrvatskog threading studia i Brow Bara
Foto: Pexels.com