Mnoge žene nevoljko trenutno gledaju u svoj izrast na glavi i nesretne su što ne mogu do svog frizera. No umjesto da očajavate, proučite kako na ispravan način odraditi bojenje kose kod kuće i tako na neko vrijeme otjerati nezadovoljan pogled u ogledalu. Neka vam fokus bude na tome što ste zdravi i što si možete u ovom slučaju ipak i sami pomoći.

Kako ne biste posezale za instant rješenjima iz kućne radinosti ili pak nepotrebno nosile šešire na glavi, u suradnji s našim dugogodišnjim partnerom L’Oréal Professionelle osmislili smo koncept Ivy’s delivery. Na kućnu adresu dolazi vam personalizirana profesionalna boja za kosu kao i preparati za njegu i styling.
Donosimo nekoliko pravila kojih se treba držati kad bojenje kose radite sami. I u ovoj situaciji postoji način da odradite posao “kao“ profesionalac.

bojenje kose1-slowage365

 

1. POTREBNA POMAGALA

Prije nego započnete s bojenjem, odaberite mjesto gdje ćete to raditi, potom pripremite zaštitu koja je neophodna da se ne uništi odjeća ili prostor oko vas. Potrebna vam je plastična zdjelica, kist, zaštitne rukavice i češalj za odjeljivanje.

2. PODJELA PRAMENOVA KOSE PRIJE BOJENJA

Važno je kosu pravilno podijeliti kako biste imale preglednost i kako biste mogle ravnomjerno nanijeti boju.

bojenje kose2-slowage365


3. ODAKLE POČETI?

Kada je kosa podijeljena, bojenje izrasta započnite od razdjeljka, potom češljom odvojite pramen debljine max. 0.5 do 1 cm, prebacite ga na suprotnu stranu i ponovite postupak do kraja svake cjeline.
Cjeline koje su sa stražnje strane glave bilo bi najlakše obojiti pomoću dva ogledala jedno s prednje, drugo sa stražnje strane. Naravno, ako imate mogućnost da vam priskoči netko od ukućana, cijeli postupak će uvelike biti olakšan.

Završni koraci

4. DJELOVANJE BOJE

Iako je sam proces apliciranja boje zahtjevan, kod nekih možda i dugotrajan, djelovanje boje na kosi mora trajati 30 do 35 minuta. Vrijeme djelovanja računamo od nanošenja zadnjeg apliciranja na kosu.
Dodatan savjet je da kosu ne kopčate dok je boja na njoj.

5. NJEGA KOSE NAKON BOJENJA 

Ne smijemo zaboraviti zadnji korak nakon bojenja, a to je njega kose. Obojena kosa zahtjeva pojačanu njegu. Time se postiže sjaj, mekoća i produljeni učinak boje. Nakon šamponiranja nanesete masku na ručnikom osušenu kosu te kosu potom umotate u ručnik koji ste prethodno umočili u toplu vodu i iscijedili. Ostavite na kosi da djeluje 10 do 15 minuta i potom isperite. Nakon ispiranja stilizirate na svoj način.

duga kosa05-slowage365


6. BUDITE SVJESNE SEBE I SVOJE KOSE (ali i trenutnih mogućnosti)

Nikako same nemojte posvjetljivati tj. izbjeljivati kosu. Zašto?
Pramenovi su zahtjevni i taj proces može uzrokovati oštećenje kose ako ga ne radi stručna osoba.

Naravno, ako razmišljate da bojenje kose nije za vas, proučite temu o tome je li “granny hair” za vas.

 

Tekst: Ivana Rimac, Ivy’s Hair Studio, Instagram

Foto: privatni album, Pixabay.com