Veganski, bezglutenski, no-bake, kremast i bogat aromama… ovo je savršen uvod u brz i lagan recept od samo 4 sastojka koji će razveseliti vaše nepce.

Idealan je odabir kada imate iznenadne goste, želite se zasladiti na kraju radnog dana ili jednostavno, pripremiti poslasticu u kojoj će uživati cijela obitelj.

 

 

 

Sastojci:

 

Biskvit:

  • 200 g digestive keksa
  • 6 žlica maslaca/margarina bez mlijeka

Čokoladni nadjev:

  • 300 g tamne čokolade
  • 400 ml kokosovog vrhnja

Po želji:
karamela sos
čokoladne mrvice

 

Priprema:

Prekrijte posudu za tart papirom za pečenje. Kekse usitnite u blenderu dok ne postanu mrvice. Dodajte otopljeni maslac/margarin i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Prespite smjesu u posudu za pečenje tarta.
Stavite kokosovu kremu u lonac srednje veličine. Koristite samo gustu bijelu kremu i ocijedite eventualni prozirni tekući dio. Lonac s kremom stavite na srednje jaku vatru i kuhajte dok ne proključa. Dodajte tamu čokoladu, ostavite par minuta i zatim dobro promiješajte. Prelijte nadjev preko tarta i stavite u zamrzivač 2-3 sata.

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest