Kad razmišljamo o njezi kože, najčešće mislimo na svoje lice, ali osim našeg lica, koža na rukama svakodnevno je najizloženiji dio tijela koji se često zanemaruje. Kada gledamo naše ruke, donja strana (dlan) prilično je elastična, ali gornja strana u biti je tanka i kako starimo, nastavlja gubiti kolagen i elastin.

Također, sa godinama počinjemo primjećivati manje aktivnosti lojnih žlijezda što znači da koža postaje suha,  slabija i pojavljuju se sitnije bore. Njega kože hidratantnim proizvodima koji pojačavaju kolagen rezultirat će mlađem izgledu kože na rukama. Dakle, osim SPF-a, mogli biste razmotriti i metode, poput krema za ruke koje se koncentriraju na najbolje sastojke koje voli vaša koža.

Da biste bili sigurni da pravilno brinete o rukama – od korištenja SPF-a do redovitog pilinga – u nastavku smo izdvojili navike koje biste trebali ponavljati.

Nanesite SPF kremu svaki dan

Svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje presudno je u održavanju mladolikog izgleda ruku. To znači tijekom cijele godine, bez obzira je li topli ljetni dan ili puše hladni vjetar obavezno nanesite SPF kremu.

 

 

Krema za ruke na dnevnoj bazi je #musthave

Osim svakodnevne zaštite od sunca, trebali biste koristiti i  dnevnu hidratantnu kremu koju ćete nanijeti svako jutro.

 

Koristite piling

Da biste izbjegli pojavu bora na rukama i omogućili drugim proizvodima da se bolje upijaju koristite blage pilinge na rukama barem jednom tjedno, ali samo na površinski dio ruke.

 

 

Uvrstite i noćnu kremu u svoju beauty rutinu

Uz dnevnu kremu, na rukama biste trebali koristiti i noćnu kremu. Birajte kremu sa sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, prirodno sredstvo za osvjetljivanje kože za pomoć u korekciji staračkih pjega i umirujući ekstrakti ili esencijalna ulja.

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Kritične zone: Pomladite vrat i ruke

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest