Aloe vera, čarobna biljka u botaničkom svijetu, jedan je od najboljih asistenata u našoj svakodnevnoj beauty rutini. Bogata je vitaminima, mineralima, a zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima, gel od aloe vere definitivno je naš najbolji SOS proizvod tijekom ljeta. Također, aloe vera je jedan od poželjnih sastojaka kreme za suhu kožu, a u nastavku vam donosimo još razloga zašto aloe vera zaslužuje istaknuto mjesto u vašoj kozmetičkoj torbici ili kao dio vaše kreme.

 

Aloe vera u službi hidratantne kreme

Kad je vani izuzetno vruće posljednja stvar koju želimo je masna hidratantna krema. Aloe vera gel može poslužiti kao lagano hidratantno sredstvo koje njeguje našu kožu, održava je svježom i daje joj potreban boost.

aloe1_slowage365

Umiruje opekotine od sunca

Zahvaljujući odličnim protuupalnim svojstvima, aloe vera će ublažiti bilo koju neugodnost koju vaša koža ima nakon sunčanja i nahraniti ju.

aloe2_slowage365

 

Savršena njega nakon depilacije

Ljeto je vrijeme za slatke, lepršave suknje i kratke hlače što znači da ćemo često posegnuti za brijačem što može izazvati nadraženu kožu. Nakon depilacije nanesite aloe vera gel ili kremu koja u svom sastavu ima aloa veru kako biste umirili kožu, smanjili iritaciju i pružili joj hidrataciju, što će rezultirati mekanom i glatkom kožom.

 

Aloe vera kao krema za ruke

Ako kod kuće imate ovu biljku, dovoljno je da iz biljke istisnete gel. Od njega napravite smjesu te namažite ruke. Ostavite da djeluje petnaest minuta i isperite mlakom vodom.

 

 

Maska za kosu od aloe vere

Za dame s kovrčavom kosom, potrebno je koristiti proizvode za dodatnu hidrataciju kose, a budući da je ovoj biljci prirodni sastojak voda, koristite regenerator ili masku s ovim sastojkom. Također, možete i gel od svježe aloa vere pomiješati s maskom koju trenutno koristite.

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Fantastični cheesecake s limunom koji ne morate peći

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Pinterest, Unsplash