Aloe vera, super biljka koju nam je omogućila majka priroda, jedan je od najboljih i najpouzdanijih asistenata u našoj svakodnevnoj beauty rutini. Bogata je vitaminima, mineralima, a zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima, aloe vera gel bit će vam must have tijekom ljeta. Također, ova zahvalna biljka je jedan od najpoželjnijih sastojaka u kremama za suhu kožu. U nastavku vam donosimo još razloga zašto aloe vera zaslužuje posebno mjesto u vašoj kozmetičkoj torbici, ali i dnevnoj rutini.

 

USPJEŠAN JE SAVEZNIK U BORBI PROTIV AKNI

Istraživanja pokazuju da ljudi s problematičnom kožom, naročito s blagim do umjerenim aknama redovitim korištenjem aloe vera proizvoda uspješno liječe svoju nadraženu kože. Aloin gel potiče proizvodnju kolagena u koži i tako sprječava nastajanje ožiljaka.

 

aloevera_slowage365_2

 

 ALOE VERA UMIRUJE OPEKOTINE OD SUNCA

Zahvaljujući odličnim protuupalnim svojstvima, ublažiti će neugodnosti koje se najčešće javljaju nakon prekomjernog izlaganja kože na suncu. Ona smiruje kožu nadraženu nakon sunčanja i sprječava zatezanje i svrbež. Koža je meka, hidratizirana i nježna nakon nanošenja.

 

KREMA ZA RUKE S ALOE VEROM

Ako kod kuće imate ovu biljku, dovoljno je da iz biljke istisnete gel. Od gela aloe vere napravite smjesu te namažite ruke. Ostavite da djeluje pola sata i isperite mlakom vodom.

 

aloevera_slowage365_3

 

HRANJIVA MASKU ZA KOSU

Za žene s kovrčavom i neposlušnom kosom, preporučuje se korištenje proizvoda za dodatnu hidrataciju kose, a budući da je ovoj biljci prirodni sastojak voda, koristite regenerator ili hranjivu masku od aloe vere. Također, možete i gel od svježih listova biljke pomiješati s maskom koju trenutno koristite.

 

 

Pročitajte još i koliko vode dnevno je potrebno unijeti u organizam.

 

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Canva, Pinterest