Zbog prekomjernog rada lojnih žlijezda koje proizvode prirodno ulje masna koža burno reagira i masnija je nego inače. Najbolji način da ju smirite i njegujete na pravi način je kreiranje idealne skincare rutine.

Za žene koje imaju masni tip kože, vrlo je važno dodatno se pobrinuti da kožu lica ne učinite još više sjajnijom i masnijom što može uz to začepiti i pore. Upravo zbog toga smo odlučili navesti nekoliko uobičajenih pogrešaka koje dame sa masnom kožom trebaju izbjegavati.

Umivanje (pre)toplom vodom

Ponekad koristimo toplu ili mlaku vodu za pranje lica, ali to nije dobro za našu kožu. Topla voda može ukloniti iz kože prirodna ulja i učiniti je suhom zbog čega će naša koža pokušavati nadoknaditi nedostatak stvaranjem prirodnijeg ulja koje čini kožu masnijom i sjajnijom.

 

 

Prečesto pranje lica

Korak koji se nadovezuje na prethodni je taj da većina žena s masnom kožom prečesto peru lice u pokušaju da speru višak masnoće, ali ovo je najveća greška koju treba izbjegavati. Kad perete lice i koristite sredstvo za čišćenje više od dva do tri puta dnevno, ono istina isušuje vašu kožu, ali i uklanja prirodnu hidrataciju što zauzvrat uzrokuje da vaša koža proizvodi više prirodnog ulja. Izbjegavajte prečesto korištenje sredstva za pranje lica ili sredstva za čišćenje i umjesto toga koristite papiriće za matiranje lica.

 

 

Prekomjerno korištenje pilinga

Također, mnoge djevojke sa masnom kožom prekomjerno rade piling. U idealnom slučaju trebali bismo piling kože raditi samo jednom tjedno. Budite vrlo nježni prema svojoj koži kada radite piling jer previše pilinga ili agresivnije masaže mogu kožu učiniti masnijom i oštetiti je.

 

 

Diranje lica rukama

Ne možemo ovo dovoljno naglasiti. Masna koža osjetljiva je na razvoj infekcija od suhe kože. Akne, osipi, pa čak i iritacije na koži rezultat su čestog dodirivanja lica. Mekane maramice i papirići za uklanjanje viška masnoće su spas u ovom slučaju.

 

 

Mijenjanje proizvoda za njegu lica

Čestim isprobavanjem novih proizvoda možete oštetiti vašu kožu. Nikada nije dobra ideja kožu opteretiti novim proizvodima i formulama jer koži treba četiri do šest tjedana da se prilagodi novom proizvodu.

 

 

 

Pročitajte još i: Pokazatelji da vam vaša omiljena krema za lice (više) ne odgovara

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Pinterest, Canva