Za sreću često kažu da je stvar izbora. Baš kao što odlučite da želite naučiti kuhati ili pričati ruski, jednako tako trebate odlučiti biti sretniji. Ili, usporedite to sa životom sportaša, prvo morate naučiti osnove ovoga treninga, vježbati iz dana u dan i prakticirati naučeno uvijek i u svim prilikama. U nastavku smo zbog toga izdvojili 6 savjeta kako se u stresnim situacijama opustiti i vratiti sretnom raspoloženju.

Ne zaboravljajte moć disanja

Duboko udahnite i držite dah pet sekundi. Nakon toga izdahnite i poslije 5 sekundi ponovite postupak. Ponavljajte dok se ponovno ne vratite u ravnotežu.

Postavite granice

Često si sami povećavamo pritisak ako ne odgovorimo na email ili ne stignemo obaviti sve obveze. Kako biste bili produktivniji i motiviraniji, važno je odrediti vaše vrijeme za rad i postaviti si granice. Na primjer, odredite si da nakon 18 sati ne možete više provjeravati email ili pisati ponude. Odredite si da je to vrijeme za obitelj i prijatelje. I držite se tih granica.

sreca_slowage365_1

Prestanite brinuti oko stvari na koje ne utječete i uživajte u trenutku

Haljina koju ste trebali nositi na proslavu je uništena u perilici? Niste stigli na vrijeme otići u trgovinu? Suočite se s novonastalom situacijom i jednostavno pronađite alternativu i uživajte u onome što slijedi.

 

sreca_slowage365_2

 

Nemojte više oklijevati

Ako se u vašem trbuhu već neko vrijeme na spomen projekta o kojem već neko vrijeme razmišljate ili projektu renoviranja jave poznati leptirići, zašto čekati?

Započnite dan pozitivom

Vi ste svoja najbolja podrška. Razmišljajte pozitivno i motivirajuće o svim izazovima koji vas čekaju i pokušajte pronaći najbolji način kako da obavite sve obveze. Vjerujte u sebe i glas u glavi koji vas podsjeća da ste uspješni, marljivi i sposobni. Taj glas svako jutro će vas tjerati da radite sjajne stvari.

 

sreca_slowage365_3
Maknite se od negativnih vibracija

Ne dajte da vas okolina, mediji ili ljudi oko vas obeshrabre svojim riječima. Okružite se ljudima koji vas vole i inspiriraju na dnevnoj razini.

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest