Nježni i sjajni pramenovi, svilenkasto mekana kosa i postojana frizura san su svake žene. Nažalost, realnost izgleda drugačije. Uz često stiliziranje kose fenom i drugim aparatima, toplina uzrokuje suhoću kose. Zbog te suhoće, kosa izgleda beživotno i tada nam se čini da smo jako daleko od željenog cilja. U nastavku saznajte kako možete pomoći svojoj kosi.

Ispucali vrhovi otežavaju stiliziranje kose i izgledaju pomalo neuredno. Zbog toga vam donosimo 6 načina kako svojoj kosi možete vratiti sjaj, a ne izgubiti puno vremena. Ako želite revitalizirati kosu i učiniti ju sjajnom i lijepom, ovo je 6 stvari koje će vam pomoći na tom putu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sarah Angius (@sarahangius)

Isperite kosu hladnom vodom

Da, u hladnijim danima ovo se može činiti kao neizvedivo, ali ovo je provjerena tehnika za postizanje sjajne i podatne kose. Ispiranje hladnom vodom čini kosu mekanom na dodir i zatvara kutikulu dlake.

Maska s aloe verom – kosa će vam biti zahvalna

Aloe vera sadrži enzime koji potiču zdrav rast kose. Također, aloe vera ima sličan sastav kao keratin i time omogućava da on lakše prodre u kosu. Ako si želite napraviti masku s aloe verom kod kuće razrjedite malu količinu gela aloe vere u šalici vode. Obilno nanesite na kosu, ostavite da djeluje 30 minuta, a zatim isperite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Pravilno češljajte kosu

Za zdraviju i mekaniju kosu koristite češalj sa širokim zubima na mokroj kosi.

 

Ne perite kosu prečesto

Prečesto pranje kose može joj oduzeti prirodna ulja koja joj pomažu u sjaju i zaustavljanju oštećenja. Pokušajte preskočiti pranje kose dva dana i tako pronađite raspored koji vam odgovara. Ili jednostavno upotrijebite suhi šampon sa kojim ćete kosu stilizirati bez puno muke.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marianna Hewitt (@marianna_hewitt)

Redovito odlazite na šišanje – priuštite to svojoj kosi!

Čak i ako puštate kosu, redovito održavajte vrhove i posjećujte frizera. Iako vam korijen kose izgleda zdravo i sjajno, oštećeni vrhovi narušit će finalni izgled kose.

 

Moglo bi vas zanimati: ZDRAVLJE ZA ŽIVOT – odabrali smo kandidatkinje za naš projekt

 

Tekst: V.P.

Foto: Pinterest, Canva, Instagram