Prednosti česte hidratacije organizma su velike, ali teško je odrediti koliko je vode zapravo dovoljno našem tijelu. Prema medicinskom institutu, žene bi trebale piti oko 2,7 litara vode dnevno, a muškarci 3,7 litara što uistinu zvuči mnogo i neizvodivo za jedan dan.

Međutim, iskustva drugih dama potaknula su nas na razmišljanje kako znati da li pijemo dovoljno vode za naš organizam i da li postoji neki efikasniji metodi mjerenja.

Često se osjećate umorno

Letargija može biti znak da se vaše tijelo usporava kako bi sačuvalo dovoljne rezerve vode. Ako uvijek spavate punih osam sati, ali još uvijek zijevate tijekom tjedna, vjerojatno će vam trebati dodatna čaša ili dvije dnevno. Ako se umor nastavi, posjetite liječnika opće prakse, ali prvo pokušajte piti više vode i vidjeti kako se zbog toga osjećate.

Nemate dovoljno koncentracije

Povezano prilično usko s osjećajem umora je gubitak koncentracije, koji je još jedan od ključnih pokazatelja da ste dehidrirani. Ako do jedanaest sati shvatite da vam oči gube fokus i morate isti odlomak pročitati četiri puta prije nego što pređete na sljedeći, odmaknite se od radnog stola i dopunite bocu vodom.

Osjećate glad iako ste jeli

Određeni procenat dnevnog unosa vode dobivamo hranom. Ako ustanovite da posežete za još hrane nakon što ste imali dobar ručak, to bi moglo biti zato što vaše tijelo traži još tekućine. Držite čašu vode pored sebe i ona bi trebala odbiti svako nepotrebno grickanje.

 

 

Suhe su vam usne i koža lica

Možda jedan od očiglednih pokazatelja jeste suha koža, ali nismo uvijek svjesni koliko zapravo dehidracija utječe na kožu i tijelo. Ako neprestano nanosite balzam za usne, a usne su i dalje suhe, pokušajte riješiti problem na „izvoru“, a ne prigušivati ​​simptome. Također, vaš makeup će izgledati i trajati mnogo duže.

 

 

Moglo bi vas zanimati: Ovo su frizure koje prkose kišnom vremenu, a možete ih nositi svaki dan

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest, Unsplash