Baš kao što s velikom znatiželjom čitamo kako uspješne žene započinju dan, s jednakom znatiželjnom istražujemo što rade nakon radnog vremena.

Uvijek je jako teško i izazovno ostaviti poslovne obveze tamo gdje pripadaju, na radnom mjestu i u potpunosti uživati u slobodnom vremenu. No, kako biste postigli balans, važno je kreirati rutinu koja će vas inspirirati i motivirati.

 

Ovo je pet trikova kojima vjeruju uspješne žene kada je u pitanju svakodnevnih balans između poslovnih i privatnih obveza.

 

NE RAZGOVARAJU O POSLU NAKON RADNOG VREMENA

Osjećaj treme koji se javi kada ne završimo posao ili smo nestrpljivi oko ishoda određenog projekta, često su razlog zašto i nakon radnog vremena razmišljamo o poslu i ne stižemo se posvetiti ostalim obvezama, osobnom rastu ili dragim ljudima. Kako biste izbjegli taj scenarij, pokušajte napraviti jasnu granicu između privatnih i poslovnih obveza te u potpunosti uživajte u svemu onome što vam život nudi nakon radnog vremena. To su sitne stvari koje će vam pomoći da se ponovno inspirirate i motivirate i već od sutra uspješno završite vaš zadatak.

 

 

posao_slowage365_4

 

PUNE BATERIJE S OBITELJI I PRIJATELJIMA

Zajednički ručak, igranje društvenih igara, šetnje ili filmski maratoni-sve su to sitni rituali uz koje vežemo divne uspomene i uz koje se osjećamo opušteno. Smijeh i razgovor su uvijek pametna ideja, bez obzira na dan, sat ili povod.

 

posao_slowage365_2

PRIJE SPAVANJA, NAPRAVE LISTU ZADATAKA ZA NAREDNI DAN

Korak koji će vam pomoći da mirni idete u krevet, znajući da sve stvari imate pod kontrolom. Tako ćete na najbolji način organizirati dan za sebe i biti svjesni svega što vas čeka.

ODVAJAJU VRIJEME SAMO ZA SEBE

Čitanje knjige, njega lica, wellness ili kuhanje – svatko od nas na različit način shvaća trenutke opuštanja. Izaberite nešto što vam se sviđa i pokušajte svaki dan odvojiti malo vremena za sebe i kreirajte balans u užurbanom danu.

 

posao_slowage365_1

 

SAN IM JE PRIORITET

San je ključan za koncentraciju, kao i osjećaj odmorenosti i kreativnosti. Upravo zbog toga brojne žene paze da svaki dan idu na spavanje u isto vrijeme i spavaju od 6 -8 sati. To je prvi korak uz koji će se probuditi nasmijane i spremne za sve što im novi dan pruža.

 

posao_slowage365_3

 

 

 

 

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Unsplash