Sve se više pozornosti pridaje konceptu ‘eco friendly living’, načinu života koji će biti prilagođen prirodi. Zbog toga je važno na koji način upravljamo energijom u kućanstvu, kakvu hranu biramo, kozmetiku…Moderan stil života motivira nas i na pametnu kupovinu kada su u pitanju preparati koje koristimo. Odabiri koji će biti ekološki prihvatljivi postaju imperativ koji nas potiče da napravimo male promjene uz koje nećemo narušiti dosadašnje navike, ali ponovno, učinit ćemo nešto dobro za očuvanje našeg okoliša. 

Pamučne blazinice

Klasične vlažne maramice pripadaju skupini velikih zagađivača okoliša pa se sve više pažnje pridaje pronalasci alternativa koje će biti nježnije i zdravije za kožu, kao i okoliš.
Blaznice koje se mogu iznova prati i ponovno upotrebljavati, poput blazinica s mikrovlaknima, doprinose očuvanju okoliša i idealna su zamjena za jednokratne blaznice koje koristimo za čišćenje lica ili skidanje šminke.

 

ecofriendly_slowage365

 

Birajte proizvode za njegu koje imaju eco friendly pakiranje

Još jedna pametna shopping odluka uz koju pokazujete da brinete za očuvanje okoliša.

 

 

Koristite četkice za zube koje nisu plastične

Vašu plastičnu četkicu za zube zamijenite za onu izrađenu od bambusa. Uz to, ako je napravljena po principu odgovornog upravljanja drvenim resursima prema načelu održivog razvoja, onda ste uistinu napravili itekako ekološki prihvatljiv i odgovoran korak. Na popis za kupovinu dodajte i kutiju za četkicu od bambusa u koju ćete spremiti vašu četkicu kada idete na putovanja.

 

 

DIY pilinzi za lice i tijelo

Mnogi kupovni pilinzi sadrže mikrogranule napravljene od plastike za koju znamo da se neće razgraditi još stotinama godina. Umjesto da svaki put iznova investirate u nova pakiranja pilinga za lice ili maske za tijelo, zavirite u vašu smočnicu te hladnjak te uz pomoć par namirnica iz vašeg doma sami pripremite svoj piling. Med, maslinovo ulje, limun i šećer donose brojne blagodati za njegu kože te će uz eksfolijaciju, ujednačiti i posvijetliti ten. Koža će sjajno reagirati na prirodne sastojke, a vi ćete uz to učiniti nešto dobro za prirodu.

 

Nosite sa sobom platnenu torbu

Zaboravite na plastične vrećice i investirajte u ceker za sve vaše shopping aktivnosti. Možete imati ceker za razne svrhe – kupovinu namirnica, svježeg voća ili kozmetike te tako smanjiti upotrebu vrećica u domaćinstvu. Također, pokušajte izbjegavati spremanje svježeg voća ili kruha u plastične vrećice u vašoj kuhinji.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pexels, Canva