Čitajući savjete uspješnih ljudi o tome što je ključ za uspješno vođenje kompanije, gotovo svi emocije ističu kao korak uz koji ćete biti bliže vašim kupcima. Slično je i s vašim radnim mjestom. Većina vaših kolega neće vas zapamtiti po poslu koji ste radili, nego po načinu na koji ste s njima surađivali.

Zato je iznimno važno na radnom mjestu istaknuti se setom vrijednosti, ali i spremnosti na pomoć drugima. A to su samo neki od načina kako možete ostaviti vidljiv trag u kompaniji u kojoj radite.

Networking uvijek i svugdje

Iako biste svakako trebali imati sjajne poslovne odnose unutar tima, vaša poznanstva biste trebali širiti i van vašeg odjela. Pozovite na kavu kolege iz drugog djela ili otiđite na poslijepodnevno druženje sa njima. Širite vaša poznanstva i jačajte veze unutar kompanije.

 

Ponudite pomoć kolegama

Iako u opisu vašeg posla ne stoji obavljanje određenih poslova i mentorstvo, lijepo je kada nekome kome treba pomoć date smjernice kako da obavi određeni zadatak. Ne samo da ćete mu olakšati posao i učiniti poslovno okruženje ljepše, nego ćete i učiniti dobro djelo koje će vam se sigurno vratiti.

Pokažite vaš maksimum

Kako biste se istaknuli na radnom mjestu, pokušajte sudjelovati u realizaciji projekata koji nisu striktno u opisu vašeg radnog mjesta. Ne biste trebali sada na sebe preuzeti pet novih projekata, ali organiziranje i prikupljanje podataka za naredni sastanak tima ili sortiranje spisa ostavit će sjajan utisak.

 

Uvijek budite spremni učiti

Uvijek postoje određene vještine ili programi koje možete naučiti. Aktivirajte se i kroz seminare, konferencije ili tečajeve razvijajte set vaših poslovnih vještina koje će ostaviti traga na vašem sadašnjem poslu i ojačati vas za sve buduće avanture.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest