Nije tajna da frizura može utjecati na naše samopouzdanje i raspoloženje. Kako bi ona bila stilizirana, sjajna i zdrava važno je usvojiti par navika u njezi kose. Kako da i vaša kosa bude njegovana saznajte u nastavku i otkrijte o kojih 5 navika se radi.

Kako bismo se pobrinuli da su naši rituali u skladu s preporukama stručnjaka, pronašli smo specijalno za vas nekoliko savjeta koji će učiniti vašu kosu sjajnom i podatnom. Otkrivamo kako izabrati odgovarajuće preparate za kosu, kako pravilno tretirati kosu i koliko često trebate stavljati masku kako bi vaša kosa bila njegovana.

Prečesto pranje šteti vašoj kosi

Osim što vaša boja brže blijedi, prečesto pranje također isušuje vašu kosu. Čestim pranjem uništavate ravnotežu vlažnosti vašeg tjemena, a ta ravnoteža je presudna za zdrav izgled kose. Uz to, kosu je potrebno stilizirati na ispravan način kako vam vrhovi nebi ispucali.

U zamjenu za to možete biti kreativniji i kreirati razne frizure čak i ako vam kosa nije čista. Pokušajte steći ritual uz koji ćete kosu prati svaka tri dana ako možete.

 

kosanjega_slowage365

 

Njegovana kosa rezultat je ispravnog odabira šampona

Kada su u pitanju šamponi, ogromne sumnje i neodlučnost se javljaju kada vidimo police prepune raznih brendova i bočica s raznolikim rješenjima ovisno o tipu naše kose.

Kako biste suzili taj izbor i bili uvjereni da birate šampon koji će osigurati da vaša kosa bude zdrava, potrebno je da izbjegavate šampone koji sadrže sulfate koji mogu biti jako iritantni za vaše vlasište.

Pored toga, važno je da vaš šampon ne sadrži parabene koji dokazano mogu štetno djelovati na kutikulu vaše kose i na vaše vlasište.

 

 

njegovanakosa_slowage365

 

Koji regenerator koristite?

Važnost vašeg regeneratora ogleda se u činjenici da on štiti vašu kosu, daje joj potreban sjaj, olakšava raščešljavanje i stiliziranje te čini vašu kosu mekšom.

No, nešto što biste također trebali uzeti u obzir pri sljedećoj kupnji vašeg regeneratora je sljedeći sastojak: methicone.

Ovaj dodatak je važan za vašu kosu jer ju uspješno štiti, često se nalazi na etiketama za regeneratore, prihvaćen je kao siguran za korištenje u regeneratorima i osigurat će odličnu zaštitu vaše kose od vanjskih uvjeta i štetnih utjecaja pegle za kosu, fena ili uvijača za kosu.

Upamtite samo da se ovakvi regeneratori teško ispiru, zato se posvetite detaljnijem ispiranju tijekom pranja kose. Također, pazite da prije nanošenja regeneratora, kosu osušite ručnikom. Voda bi mogla spriječiti da kosa upije regenerator i pruži joj potrebnu vlagu. Regenerator uvijek nanosite na donji dio kose, budući da bi regenerator nanesen na tjeme kose mogao prouzrokovati da se vlasište brže masti.

 

kosanjega_slowage365_3

 

Kosa treba zaštitu

Prije feniranja kose, uvijek koristite sredstva s UV zaštitom i ne držite fen preblizu kose. Investirajte u kvalitetne četke za oblikovanje kose i pazite da uvijek kosu češljate od dna prema gore.

Maska za kosu prijatelj je vaše kose

I za kraj, trik koji ste vjerojatno znali i imali na umu jesu maske za kose. One će ostaviti efektan trag na zdravlju vaše kose. I na kraju, ne zaboravite dodati prirodna ulja i serume u ritual njege vaše kose.

 

kosanjega_slowage365_4

 

 

 

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Njegovana kosa kao iz salona

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Unsplash, Pinterest