Izražen podbradak nešto je štosvaka žena mrzi. To je dodatni sloj masti ispod lica koji se najčešće javlja usljed prekomjerne težine, iako to nije uvijek slučaj. Čak i ako nemate problema sa viškom kilograma, moguće je da vas muči ovaj problem. Bez obzira na godine, mišići vrata su među prvima koji popuste te stvaraju podbradak. Želite li se riješiti opuštenog i masnog podbradka – radite vježbe za vrat svaki dan.

Kako nastaje podbradak?

Podbradak nastaje kao posljedica raspodjele masti. Može biti rezultat genetike, starenja i nekontroliranog debljanja. Žene imaju u prosjeku od 6 do 11% više pohranjene tjelesne masti nego muškarci.

Srećom, podbrak nije nerješiv. Da bi neugodna dupla brada nestala važno je zdravo se hraniti, trenirati i smanjiti masti u tijelu. Evo koje jednostavne vježbe možete raditi. Svaku vježbu možete ponoviti 5 do 10 puta, svaki dan.

Poljubi žirafu

Sjednite uspravno, nagnite glavu prema nazad i gledajte prema gore. Usne napućite kao da ćete poljubiti nekoga i ostanite u tom položaju oko 5 sekundi.

Čašica

Otvorite usta, zatim donju usnu zakrenite prema donjim zubima, kao da pokušavate zadržati gutljaj vode u ustima pomoću donje čeljusti. Zatim zatvorite usta i pokušajte podignuti glavu pazeći da su usne opuštene.

Napuhani obrazi

Napuhani obrazi su vrlo jednostavna vježba koja zahtjeva samo da udahnete veliku količinu zraka i pohranite je u svojim obrazima. Nakon što su obrazi napuhani, pritisnite ih dlanovima i polako ih zategni bez otpuštanja zraka. Zadržite ovaj položaj tri do pet sekundi prije nego otpustite zrak.

Zijevanje

Otvorite usta najviše što možete, zadržite nekoliko sekundi pa potom zatvorite usta. Pritom pokušajte donjom usnicom prekriti gornje zube. To će zategnuti kožu i ojačati mišiće vrata.

Isplazi jezik

Dok sjedite ispred televizora, otvorite širom usta, kao kod zubara. Isplazite jezik koliko god možete, kao da želite polizati bradu. Zadržite jezik 10 sekundi te opustite usta.

Neke od vježbi za uklanjanje podbratka pogledajte i na linku:

 

Popularno: Ove jeseni ne zaboravite na šipak – izrazito ljekovito voće!

 

 

Tekst: V. P.

Foto: Pinterest, Canva