Svaki se dan suočavamo sa raznim distrakcijama koje nas ponekad mogu usmjeriti izvan našeg cilja putovanja. U tom slučaju najbolji alat koji možemo iskoristiti je vlastiti um i samodisciplinu kako bismo ostali usredotočeni na zadatke koji nas približavaju postizanju ciljeva.

Prije nego krenete u ostvarivanje životnih ciljeva, morate znati što želite. Morate odlučiti da vam je važno to što radite i da vrijedi truda jer put do ostvarenje snova i ciljeva nije uvijek lagan. Ponekad je išaran nejasnim putevima, raznim preprekama koje treba prevladati – i teškim vremenima zbog kojih ćete poželjeti stati.

 

 

Ako ste strastveni u tome, uistinu ispunjavajući svoj cilj, vjerojatnije je da ćete nastaviti dalje. Stoga se usredotočite na ono što stvarno želite postići, a vjerujte da će onda i biti lakše. Dok radite na postizanju svojih najambicioznijih ciljeva, forsirajte se da nastavite dalje s ovih četrnaest motivacijskih citata.

 

“Ne ograničavajte se. Mnogi se ljudi ograničavaju na ono što misle da mogu učiniti. Možete ići toliko daleko koliko vam vaš um dopušta. Ono u što vjerujete, možete i postići.”

MARY KAY ASH

„Ako moj um to može zamisliti, a moje srce vjerovati – onda ja to mogu ostvariti.“

MUHAMMED ALI

 

„Svi koji su postigli velike stvari imali su veliki cilj, fokusirali su pogled prema njemu i kada je bio visok i kada se ponekad činio nemogućim.”

ORISON SWETT MARDEN

 

 

„Pravilno postavljen cilj je pola puta.”

ZIG ZIGLAR

 

„Ne mogu promijeniti smjer vjetra, ali mogu prilagoditi jedra tako da uvijek dođu do odredišta. “

JIMMY DEAN

 

“Jedino ograničenje veličine vaših postignuća je doseg vaših snova i vaša spremnost da radite za njih.”

MICHELLE OBAMA

 

„Postavljanje ciljeva prvi je korak u pretvaranju nevidljivog u vidljivo.”  

TONY ROBBINS

 

“Zamislite, stvarajte i vjerujte u svoj vlastiti svemir i svemir će se stvoriti oko vas.”

TONY HSIEH

 

 

„Ako želite živjeti sretan život, povežite ga s ciljem, a ne s ljudima ili stvarima.”

ALBERT EINSTEIN

 

“Umjesto da gledam u prošlost, ja se postavim u trenutak za dvadeset godina i pokušavam sagledati što trebam učiniti sada da bih tamo stigla.”

DIANA ROSS

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati i: Jesen miriše na sočne mini pite sa jabukama

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pexels