Dragocjeno vrijeme kod kuće koje imamo za sebe trebale bi iskoristiti na najbolji mogući način. Svima nam je lijep i blistav osmijeh jednako važan, a mi vam donosimo tretmane i rituale za izbijeliti zube na prirodan način. Uz par prirodnih sastojaka koje već imate kod kuće ih isprobajte i sa zadovoljstvom se divite svojim bijelim i zdravim zubima!

U nastavku teksta donosimo vam ideje kako na prirodan način smanjiti mrlje na zubima koje su nastale od konzumiranja hrane i pića koji ostavljaju žutilo.

Soda bikarbona

Vjerujemo da ste sigurno već čuli za ovu metodu izbjeljivanja zubi. Iznimno popularna metoda za izbijeliti zube na prirodan način kuće uključuje pranje zubi sa sodom bikarbonom. Ovaj sastojak u kombinaciji s vodom ili kao dodatak u zubnoj pasti čisti mrlje na zubima i uklanja bakterije u ustima. Ne djeluje preko noći, ali, redovitom upotrebom moći ćete primijetiti promjenu na vašim zubima. Sodu bikarbonu koristite tako da pomiješate jednu žličicu sode bikarbone s dvije žlice vode i operete zube s tom smjesom baš kao što biste sa zubnom pastom. Zube ne smijete prečesto tretirati s ovom smjesom, preporuka je tri minute jednom tjedno.

 

osmijeh_slowage365_2

 

Ispiranje usta prirodnim uljima

Jedna od najstarijih metoda čišćenja zubi upravo je mućkanje ulja u ustima. Ulja ubijaju bakterije i pomažu u rješavanju toksina u vašem tijelu. Općenito se za ovaj tretman koristi sezamovo ulje ili suncokretovo ulje, no radi boljeg okusa, sve češći odabir postaje upravo kokosovo ulje koje jednak efekt. Nije dokazano ovako možete izbijeliti zube, no jedan je od najprirodnijih načina kako se riješiti bakterija i reducirati plak na zubima.

 

 

Jabučni ocat

Efektan prirodni način izbjeljivanja zubi uključuje mućkanje usta jabučnim octom. Potrebno je da razrijediti jabučni ocat s vodom i promućkati ga u ustima. Nakon što ste to učinili,  isperite usta običnom vodom. Sastojci koji se nalaze u jabučnom octu uspješno uklanjaju bakterije u ustima i izbjeljuju vaše zube, no, mogu omekšati vaše zube i razjedati emajl zuba, zato se ne preporučuje prečesto korištenje.

 

osmijeh_slowage365_1

 

Smanjite unos određenih namirnica

Na boju vaših zubi mogu utjecati i razne namirnice koje konzumirate. Kava, sokovi, crveno vino samo su neka pića koja ostavljaju mrlje na zubima. Smanjite njihovu konzumaciju ili operite zube odmah nakon konzumacije kako biste smanjili njihov utjecaj na vaše zube. Šećer i slatkiši također su veliki neprijatelj vaših zubi. S druge strane, mliječni proizvodi i brokula su samo neke od namirnica bogate kalcijem. One mogu efektno zaštiti vaše zube i omogućiti bijeli osmijeh.

 

osmijeh_slowage365_5

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Samopoštovanje i samopouzdanje – u čemu je razlika?

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Unsplash