Svaki radni dan trebali biste završiti s osmijehom na licu, ponosni na ono što ste danas napravili i bez osjećaja nervoze jer određeni broj obveza ipak niste stigli završiti.

Vaša karijera uvijek bi vas trebala činiti sretnima i inspirirati, a posao koji volite uz ova četiri savjeta neće ispaštati zbog manjka sna, privatnih problema, obiteljskih obveza ili promjena koje su vam se dogodile u životu.

Organizirajte se!

Znamo da zvučimo poput dosadnog starijeg člana vaše obitelji s ponavljanjem ove rečenice, no, jednog dana kada iskreno prihvatite čari lista zadataka, shvatit ćete zašto je organizacija ključna za uspjeh, produktivnost i osjećaj zadovoljstva kroz dan. Naime, jednom kad si zacrtate ciljeve koje trebate ostvariti taj dan i date si vremenski okvir za obavljanje svake od obveza, na kraju dana ćete biti sretni jer ste odradili predviđeno ili barem veći dio obveza.

 

radni_dan_3_slowage365

 

Isplanirajte večer za sebe

Isplanirajte ju unaprijed. To će vas motivirati tijekom radnog dana da stvarno date sve od sebe, kako biste navečer uživali u predviđenim aktivnostima i punjenju baterija u miru doma ili kroz druženje s dragim ljudima.

 

 

 

Dajte do znanja drugima da su dobro obavili posao

Kompliment za dobro obavljen posao nekome će uljepšati dan, a vi ćete napustiti ured znajući da ste nekome nacrtali osmijeh na lice.

 

radni_dan_2_slowage365

 

Radni dan je gotov? Pospremite svoj prostor!

Neuredan stol činit će vas nervoznim bez obzira na broj obveza koje imate. Svaki dan izdvojite 5 minuta vremena na kraju radnog dana kako biste posložili spise, bacili smeće i ako to vrijeme dozvoljava, napisali listu zadataka za sutra.

 

radni_dan_1_slowage365

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: 5 navika koje će vam pomoći da efikasno otpustite stres

 

 

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Pexels, Pinterest