Nakon izlaganja suncu, visokim temperaturama i soli, naša koža je izložena vjetru i hladnim jesenskim danima, zbog čega je važno da već danas krenemo s hidratacijom i pravilnom njegom kože. Beauty rutina počinje iznutra, kroz unos namirnica koje će pomoći u obnovi stanica kože te joj vratiti elastičnost i sjaj, ali i razne preparate.

Kako biste spriječili isušivanje kože, perutanje i nezdrav izgled, ovo su koraci koji bi trebali biti dio vaše beauty rutine.

Hidratantna krema

I dok u ljetnim danima biramo nešto prozračnije formule, u jesenskim igramo na kartu nešto masnijih krema koje će kožu održati mekom te joj dati potrebnu zaštitu od vanjskih utjecaja. S druge strane, kada govorimo o pilinzima, birajte nešto nježnije tretmane, obzirom da je koža u zimskom periodu osjetljivija.

 

 

Losion za tijelo

Kako biste stvorili zaštitnu barijeru na koži i zadržali vlažnost kroz dan, birajte prirodna ulja koja će nahraniti kožu tijela.

 

Njega usana

Uz balzame za usne s prirodnim sastojcima, svaki tjedan napravite i piling na usnama koji će otkloniti odumrle stanice kože.

 

Krema za lice sa SPF zaštitom

Čak i takozvano zubato sunce može naštetiti vašoj koži lica. Svaki dan, bez iznimke, prije izlaska vani, na lice nanesite dnevnu kremu sa SPF zaštitnom.

 

 

 

 

 

Autor: Slowage365.hr

Foto: Canva, Pinterest