Dovoljan unos vode presudan je za funkcioniranje ljudskog tijela i iako to znamo, često dopuštamo da nas svakodnevne obveze zaokupe u tome da jednostavno popijemo tih 8 preporučenih čaša vode dnevno. Tijekom ljetnih mjeseci iznimno je važno da unos vode bude dovoljan za naše potrebe, a kako bismo na vrijeme usvojili ovu bitnu naviku i unosili više vode u organizam, pronašli smo mobilne aplikacije koje će imati važnu svrhu na našem mobitelu.

Ove aplikacije idealne su za ljetne mjesece i doba godišnjih odmora jer će nas podsjećati, aktivirati i motivirati na to da ostanemo hidratizirani svaki dan i kroz cijeli tjedan, ali nam i pomoći u praćenju našeg napretka. Izdvojili smo njih 4 koje se ističu dobrim recenzijama i iskustvima korisnika koji zahvaljujući ovim aplikacijama sada mogu dodati svojim osobinama pravilne hidratacije u tijeku dana.

Ako želite isprobati neki zanimljivi detox recept, više recepata pronađite ovdje.

 

 

My Water Balance

Ova aplikacija se na vrlo jednostavan način brine da popijete dovoljno vode u tijeku dana na osnovu vaših osobnih karakteristika. Zanimljivo je također da možete i ‘dodati’ sva pića koja često pijete i aplikacija će samim time moći zabilježiti razne vrste tekućina koje unosite tijekom dana uz unos vode. Da, to uključuje kavu, čaj i sva ostala topla ili hladna pića koja preferirate. Osim toga, My Water Balance aplikacija je prilagodljiva tako da uvijek možete promijeniti i prilagoditi vaše osobne informacije što je sjajno za dugoročnu uporabu.

 

voda_slowage365_2

 

Plant Nanny²

Jedna od popularnijih aplikacija koje će vam pomoći u redovnom ispijanju vode je svakako ova, koja, kako možete naslutiti na osnovu naziva aplikacije funkcionira tako da vaše virtualno tijelo zapravo prezentira biljka. O njoj se brinete tako da zabilježite svaki put kada ste unijeli vode u svoj organizam, a ako to ne činite dovoljno, vaša ‘biljka’ će uginuti. Ovo je sjajna aplikacija ako želite biti jako ustrajni i čvrsti s novom odlukom da ćete piti više vode, stoga ako nemate iznimno čvrstu volju, možda bolje da vaš odabir bude neka druga aplikacija s ove liste.

 

voda_slowage365_1

Daily Water Track Reminder

Samo jednim pritiskom na gumb informirate aplikaciju da ste popili 1 mililitar vode i tako se malo po malo kroz cijeli dan približavate svom cilju. Sjajno je i to što možete brojne izračune kroz tablice koje nudi ova aplikacija kako biste vidjeli kako ide vaš napredak u rutini češćeg ispijanja vode.

 

voda_slowage365_3

Aqualert

Ovo je aplikacija koja će također na zanimljiv način pratiti vaš napredak i dati vam značke za izvrsnost te pokazati sjajne zdravstvene prednosti koje imate uz stalni i regularni unos vode u svoj organizam. Odlično je i to što je ova aplikacija kreirana tako da možete unijeti neke osobne detalje koji će biti podloga za kreiranje efikasnije rutine.

 

 

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Unsplash, Pinterest