I dok na početku leptirići u trbuhu te sitni razgovori stvaraju magiju potrebnu za osjećaj zaljubljenosti, za razvoj veze u dugogodišnju ljubavnu avanturu, potrebno je ipak malo više razumijevanja i svakodnevnog ulaganja. Iako je svaka veza različita, pojedini sitni rituali ipak provjereno doprinose razvoju zdravog odnosa. Ovo su neki od njih.

Pošaljite poruku podrške partneru

Na regularan radni dan, prije važne prezentacije, sastanka ili odlaska zubaru. Vaša komunikacija tijekom dana ne bi se trebala sastojati samo od razgovora o obvezama ili kupovini namirnica. Kroz poruke pokažite vašem dečku ili mužu da mislite na njega, te da, iako trenutno niste s njim fizički, u potpunosti može računati na vas kroz sve uspone i padove.

 

 

Uvijek recite dobro jutro i laku noć!

Bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalazite i kako izgleda vaš radni dan, uvijek zagrlite i poljubite vašeg dečka ili muža za dobro jutro ili laku noć ili mu jednostavno reci nedostaješ mi, kada je udaljen od vas, a upravo ste krenuli na spavanje. Taj jedan sitni ritual izmamit će vam osmijeh na lice i pokazati da, bez obzira na okolnosti, vrijeme ili dnevni raspored, uvijek imate barem 60 sekundi za vaše navike.

 


Nađite vrijeme za prijatelje i hobije

Prekrasno je kada imate osobu s kojom možete dijeliti svakodnevne avanture i uspjehe. No, svaka vaša aktivnost ne treba nositi predznak zajednička. U vezi uvijek trebate pronalaziti i vrijeme za hobije, knjige i aktivnosti koje vi volite te vaše prijatelje. Idite sami na tečaj, trening ili izađite s curama. Ta iskustva obogatit će vas kao osobu, a samim time i vaš odnos.

 

 

Zapišite sve svoje nesigurnosti

Ponekad nas nesigurnosti i negativnost u ljubavnom životu, odvedu u potpuno drugom smjeru. Naglo pomislimo da je naš partner sebičan ili nema razumijevanja. No, kada svoja razmišljanja zapišete i objektivno ih pogledate, nerijetko vidimo i drugu stranu priče. Zato uvijek razgovarajte i propitkujte sve detalje vaše veze koje nisu baš po vašoj mjeri.

 

 

Moglo bi vas zanimati: Punđa: Najjednostavnija frizura kojoj se uvijek vraćamo

 

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Unsplash, Canva