Čini vam se kao da vam sati u danu samo klize i da se ne pomičete s mjesta? Iako dajete sve od sebe, čini se kao da ništa ne stižete i zbog toga se pojavljuju tjeskoba i nepotrebna nervoza? Balansiran život ne stvara se preko noći, nego upravo suprotno – korak po korak.

Vrijeme je da kažete stop i sve tu negativnu energiju izbrišete iz glave. Nitko od nas nije savršen, ali i u toj nesavršenosti itekako možete imati balansiran život. Život koji vam neće iz dana u dan nuditi neugodne osjećaje i negativne misli. Kako u svoj svakodnevni život, posao i odnos s ljudima donijeti uvijek pozitivne vibracije i u svemu uživati bez razmišljanja o tome hoćete li sve stići, donosimo u nastavku.

Korak 1 – Odmor je ključan za balansiran život

Kada se čini da vas je stisnulo sa svih strana, to je znak da se trebate odvojiti od radnog stola, prošetati i raščistiti misli. Ako se osjećate tjeskobno i frustrirano radi neke obveze, ništa produktivno se neće pojaviti na papiru ni na kompjuteru, stoga si slobodno uzmite svojih pola sata i dobro promislite je li to negativno razmišljanje uopće bilo potrebno.

balansiranzivot_slowage365_2

 

 

Korak 2 – Riješite se negativnih misli

Riješite se ljudi koji stalno traže pomoć od vas i negativnih misli kojima se obeshrabrujete. Reći ne uopće nije tako teško i čim to naučite vidjet ćete koliko će se vaši dani izbalansirati, a što se tiče vašeg razmišljanja, apsolutno uvijek možete više no što mislite.

 

 

balansiranzivot_slowage365_3

 

 

Korak 3 – Zapišite i isplanirajte svoj idealan dan

Postavite si malene zadatke jedan ispod drugog i razmislite koji je najbolji, najlakši i najbrži način na koji možete izvesti posao taj dan. Kada sve imate pregledno možete znati koliko vas zapravo posla čeka, koliko imate vremena i tada ćete znati da je to itekako izvedivo bez nervoze i pretjeranog analiziranja situacije.

 

balansiranzivot_slowage365_1

 

 

Korak 4 – Motivirajte sami sebe

Da, to znači inspirativna izreka ili poster na zidovima, posjeta stranicama koje šire pozitivnu vibru i ciljevi visoko na ljestvici. Sve to možete i hoćete i morate radi sebe. Nemojte se bojati riskirati i uvijek izaberite onaj najteži izbor jer upravo je on taj koji će vas najviše naučiti i ohrabriti. Ako se čini nemogućim, poslušajte onu – malim koracima. Možete vi to!

 

 

balansiranzivot_slowage365_4

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Ovo su najčešće financijske pogreške – prestanite ih raditi već danas!

 

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Pexels