Kao jedna od beauty lekcija koja se najčešće ponavlja među zaljubljenicama u šminku i njegu lica, upravo je podsjetnik da je iznimno važno na kraju dana ukloniti šminku s lica i dubinski ga očistiti.

Na našem licu se tijekom dana nakupljaju nečistoće, čestice zagađenog zraka, višak sebuma, kao i mrtve stanice, zbog čega je posebice bitno na kraju dana kožu pravilno njegovati i pružiti joj ono što je potrebno. Ovaj korak jednako je važan i kao dio naših jutarnjih rituala, a često ga nazivaju i jutarnjim ritualom tijekom kojeg i radimo najviše grešaka. Naime, tijekom noći, naša se koža obnavlja, luči sebum i odbacuje mrtve stanice, a ako lice ujutro ne očistimo, stvaraju se idealni uvjeti za razvoj bakterija i nastanak mitesera i akni.

Kako pravilno očistiti lice kod kuće?

Birajte proizvode u skladu s vašim tipom kože

Birajte nježne formulacije koje će ukloniti sve nečistoće s vašeg lica. Izaberite ono kremaste teksture koje se brzo razmazuje i efikasno otklanja ostatke šminke s vašega lica. Mlijeko za skidanje šminke namijenjeno je svim tipovima kože. Dovoljno je dozirati potrebnu količinu na čistu blaznicu za skidanje šminke te kružnim pokretima, lagano masirajući lice, otkloniti i najmanji ostatak šminke s vašeg lica.

 

 

Lice umivajte mlakom vodom

Pretopla voda može isušiti lice, dok prehladna može zatvoriti pore. Kao i u svemu, ključan je balans.

 

Tonik

On će uravnotežiti pH vrijednost kože, ukloniti ostatke kamenca iz vode te omekšati i umiriti kožu.

 

 

Koristite piling i hidrirajte svoju kožu

Kako biste sa svoje kože otklonili odumrle stanice, ali i očistili začepljene pore, dva puta tjedno rezervirajte vrijeme za piling lica. Korištenjem pilinga stimulira se stanično obnavljanje, odnosno regeneracija kože, a pored toga, ubrzava se upijanje i djelovanje krema i seruma u svakodnevnoj njezi lica. Birajte formulacije koje su izrađene u obliku laganih krema, nježnijih struktura. Nanesite ih na suhu kožu u tankom sloju i utrljajte kružnim pokretima. Nakon nekoliko minuta, isperite lice prvo toplom, a potom hladnom vodom. Poslije pilinga preporučuje se nanošenje hranjive kreme.

 

 

Moglo bi vas zanimati: Mitovi koje treba slomiti prije početka treniranja

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest