Valovi u kosi, poznati i kao “beach waves” ležerna su i ženstvena ljetna frizura koju rado biramo u svim prilikama. Uz sunce i more, kao provjerene stiliste, ovu frizuru danas lako možemo kreirati i kod kuće, kilometrima daleko od plaže, uz par jednostavnih koraka i pomagala. Ovo su beauty trikovi koji će vam pomoći u kreiranju ovog jednostavnog looka koji je toliko jednostavan, sofisticiran i elegantan.

 

 

Sunce i more kao stilisti

Nakon što izađete iz mora, na kosu nanesite njegujuću kremu za kosu i sprej s UV zaštitom i neka vrijeme, sunce i sol urade čaroliju.

 

 

Uvijanje uz pomoć pegle za kosu

Kako biste pripremili kosu za stiliziranje, nakon pranja nanesite hranjivo ulje ili kremu koju i inače koristite te sprej za dodatan volumen. Pazite da birate formulacije koje neće stvoriti efekt nečiste kose. Zatim slijedi uvijanje peglom za kosu. Kosu uvijajte u smjeru suprotnom od lica i pazite da ju raščešljate (rukama ili češljem) tek nakon što se u potpunosti ohladi. Po potrebi, na kosu nanesite i lak za postojanost frizure.

Slani sprej za kosu u službi uvijača

U bočicu naspite čašu tople vode, dodajte tri žlice morske soli i jedu žlicu ulja od kokosa. Sprej nanesite na vlažnu kosu i osušite na suncu ili uz pomoć fena, oblikujući rukom kovrče. S obzirom na to da sol isušuje kosu, ovaj trik za stiliziranje kose ne biste trebali koristiti svakodnevno.

 

Uvijanje uz pomoć pundže

Ako je vaša kosa prirodno valovita i ima tendenciju prelomiti se, nakon pranja, na kosu nanesite sprej za volumen i posušite ju. Zatim podijelite kosu u tri do četiri djela te ih zarolajte u male punđe. pazite da sam vrh kose ostane ravan. Nakon par sati, raspustite kosu i uživajte u svojim sitnim, ležernim valovima.

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: 1 vježba za cijelo tijelo – razgibajte se za 6 minuta!

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest, Canva