Rutina čišćenje lica jako je važna. U to smo se uvjerili promatrajući sve korake njege kojoj vjeruju Koreanke kada je u pitanju njihova večernja rutina. I uštinu, pravilno umivanje te uklanjanje šminke i nečistoća s lica može uvelike utjecati na poboljšanje sveukupnog stanja i izgleda kože.

No, sam ritual ne bi trebali započeti umivanjem sapunima koji će ostaviti osjećaj zategnutosti i suhoće, a često uništiti i lipide kože, što dovodi do njene postupne dehidracije.

Potrebno je birati sredstva koja će osluškivati potrebe vaše kože. Dakle, ovisno o stanju vaše kože kroz cijelu godinu trebate birati proizvode koji joj odgovaraju i ne potiču crvenilo, ljuštenje ili pojačan sjaj. A ova 4 koraka će doprinijeti zdravlju kože.

Odstranjivač šminke na bazi ulja

Ovaj korak pomaže vam da uistinu u potpunosti uklonite baš sve molekule šminke s lica. Uljna baza pomoći će u skidanju čak i nešto intenzivnijeg i ‘težeg’ makeupa i pripremiti vašu kožu za naredne korake čišćenje lica.

 

Umivajte lice bez sapuna

Uvijek izbjegavajte umivanje vrućom vodom, kao i hladnom vodom, obzirom da ona može dovesti do isušivanja kože, proizvodnje sebuma, a često i crvenila. Kožu navlažite mlakom vodom i birajte prirodni gel za čišćenje bez sapuna.

Očistite temeljito pore

Preporučuje se dva puta tjedno raditi piling lica kako biste kožu lišili odumrlih stanica, kao i da koristite parne kupke – u toplu vodu dodate začinsko bilje, stavite ručnik preko glave i pružite koži prirodan tretman za čišćenje pora.

Tonik za ravnotežu kože

Čak i ako koristite sredstava za čišćenje lica na kojima stoji da nije potrebno ispiranje, na kraju ipak koristite tonik koji će uravnotežiti pH vrijednost kože, ukloniti ostatke kamenca iz vode te omekšati i umiriti kožu. Naime, pojedina sredstva za čišćenje lica sadrži sastojke koji, kada su stalno prisutni na površini kože, mogu uzrokovati suhoću, iritaciju i crvenilo.

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest