Ljetni period trebao bi biti bezbrižno razdolje gdje zabrinutost zbog masne kože ne bi trebala doći u pitanje. Kako bismo smanjili reaktivnost masne kože za vrijeme ljeta, istražili smo jednostavne i efektne trikove koji naglasak stavljaju na pravilnu njegu. Slijedite ovih šest koraka kako bi i vaša masna koža voljela ljetne dane koliko i vi.

Zamijenite tekući puder s mineralnim puderom u prahu

Tekući puderi se apsorbiraju u gornje slojeve kože, no, masna koža dodatno luči sebum što može rezultirati sjajem lica. Puder u prahu san je za masnu kožu jer mineralne formule daju lagan i postojan make-up. Drugim riječima, mineralna šminka bolja je za masnu kožu.

 

masna_koza_slowage365_3

 

Za dnevnu njegu koristite serum

Možda ste primijetili da vam koža postaje masnija od jutra do podneva. To nije samo percepcija; to je znanstveno dokazano. Od trenutka kad se probudite, sebum se povećava, a dostiže svoj vrhunac u podne. Iskoristite ovaj ciklus koristeći lagani serum u svojoj jutarnjoj rutini i spremite hidratantnu kremu za beauty rutinu prije spavanja.

 

 

Koristite mineralnu zaštitu od sunca

Kreme za sunčanje štite vašu kožu od UV oštećenja na dva načina. One apsorbiraju energiju UV zraka i reflektiraju UV zrake dalje od kože. Mineralne kreme za sunčanje uglavnom djeluju po drugom mehanizmu. Mineralnu kremu za sunčanje možete zamisliti kao milijun mikroskopskih ogledala posloženih u misiji zaštite vaše kože od UV zračenja. Također, mineralne kreme za sunčanje imaju nekoliko osnovnih sastojaka, od kojih je jedan cinkov oksid koji djeluje i kao blago adstrigentno, što znači da isušuje dio sebuma koji vaša koža prirodno stvara.

 

masna_koza_slowage365_1

Ne zaboravite na piling!

Masna koža prirodno odbacuje loše stanice sporije od normalnog tipa kože. Normalna stopa eksfolijacije kreće se između dvadesetpet i trideset dana za jedan cjeloviti ciklus. Kada se ovaj ciklus uspori, koža postaje sklona lomljenu. Također će vjerojatno izgledati vrlo masno jer se mrtve stanice kože prilijepe za sebum. Povećajte piling tretmane tijekom ljetnih mjeseci.

 

masna_koza_slowage365_2

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest