Uz novi radni tjedan ne bismo trebali vezati stres i užurbanost. U to smo se uvjerili kad smo u našu dnevnu rutinu uključili 3 navike koje su nam pomogle da ponedjeljak uvijek započnemo uz dozu energičnosti. One se naravno tiču planiranja i odmaranja kao dvije najvažnije aktivnosti čiji balans omogućava ogromnu produktivnost tijekom radnog dana.

Nedelju iskoristite za pauzu

Danas uistinu nastojte prikupiti energiju i odmoriti se, od privatnih, ali i poslovnih obveza. Radite stvari koje volite, posvetite se hobijima. Ukoliko ne odvojite danas vrijeme da odmorite vaše tijelo i um, vaše tijelo i um će to sami napraviti tijekom tjedna, kada se u potpunosti iscrpite.

 

 

10 minuta izdvojite za planiranje narednog tjedna

Isplanirati nešto znači pola odrađenog posla. Osim što tako uspijevamo dobiti širu sliku o svim našim obavezama, isplanirani tjedan nam daje motivaciju i dodatnu dozu produktivnosti tijekom radnih sati. Kada si u planer zapišete sve aktivnosti, on praktički razmišlja  umjesto vas i neće vam se dogoditi da neke obaveze zaboravite.

 

odmor_slowage265_2

 

Isplanirajte si zabavne aktivnosti

Kroz tjedan je jako važno da, osim što planirate sve sastanke i poslovne aktivnosti, u raspored uključite i zabavne aktivnosti koje će vas napuniti pozitivnom energijom i pomoći vam da se restartirate i svakog novog dana krenete u nove radne pobjede. To može biti spoj s vašim suprugom, kino večer s djevojkama, kolač sa sestrama ili šetnja sa djecom. Sve dok u tome jako uživate, te aktivnosti se trebaju naći u vašem planeru. Prijedlog za aktivnosti pronađite ovdje.

 

 

 

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest