Dijeljenje svakodnevnice s partnerom lijepo je i emotivno iskustvo koje mami osmijeh na lice. I dok na početku leptirići u trbuhu, iskrice i sitni razgovori stvaraju magiju potrebnu za osjećaj zaljubljenosti, za razvoj veze u dugogodišnju ljubavnu avanturu, potrebno je ipak malo više rada, truda i ulaganja. Iako je svaka veza različita, 3 faktora su prema mišljenjima mnogih psihologa ključna za razvoj zdrave veze i odnosa.

Vrijeme za sebe

Prekrasno je kada imate osobu s kojom možete dijeliti svakodnevne avanture i uspjehe. No, svaka vaša aktivnost ne treba nositi predznak zajednička. U vezi uvijek trebate pronalaziti i vrijeme za hobije, knjige i aktivnosti koje vi volite te vaše prijatelje. Jer, ukoliko vi i vaš partner vrijeme provodite odvojeno, s različitim ljudima, razvijate svoju osobnost. Ne želite postati kopija vašeg ljubavnog partnera i izgubiti vašu osobnost.

Slične vrijednosti i ciljevi

Za dugoročnost važne veze, važno je da imate slična uvjerenja kada je u pitanju donošenje važnih odluka, odnosno da igrate za isti tim kada je u pitanju vaš razvoj na poslovnom planu, upravljanje financijama, obitelj, odgoj djece i slično.

 

 

Povjerenje

Dok su privlačnost i kemija ključni za zaljubljivanje, povjerenje je imperativ svake zdrave veze. Ono je poput ljepila koje će vas držati zajedno. No, povjerenje treba graditi i stalno dodatno učvršćivati.

 

 

 

 

Moglo bi vas zanimati: Izbjegnite rutinu u odnosu: 5 trikova koji će osvježiti vaš odnos

 

 

Tekst: V.P.
Foto: Pinterest, Canva