Poticanje bržeg rasta kose može biti frustrirajuće kada proizvodi ne funkcioniraju. Ako ne želite kupovati proizvode s mnoštvom sastojaka, postoje prirodni sastojci – prirodna ulja, koja vam mogu pomoći. U nastavku saznajte koja to ulja mogu biti djelotvorna za rast kose.

Ricinusovo ulje za rast kose

Ricinusovo ulje odavno spada u prirodna ulja koja se koriste poticanje rasta dlaka kao što su trepavice i obrve, a može se koristiti i za poticanje rasta kose. Sadrži vitamin E i određene minerale zbog čega je ovo ulje vrlo djelotvorno. Osim toga, ricinusovo ulje može doprinijeti liječenju prhuti.

 

 

Ricinusovo ulje potiče rast kose na način da:

  • hidratizira vlasište,
  • zadržava vlažnost u kosi,
  • potiče cirkulaciju.

Za najbolji učinak potrebno je nanijeti ricinusovo ulje na kosu i ostaviti preko noći. Imajte na umu da ćete vjerojatno imati poteškoće s ispiranjem s obzirom da se radi o jako gustom ulju.

Maslinovo ulje za rast kose

Maslinovo ulje preporučuje se osobama koje imaju suhu i oštećenu kosu, kao i osobama s prhuti. Ovo ulje koristi se ne samo za poticanje rasta kose, već i za mekšanje kose. Zbog hidratantnog svojstva, maslinovo ulje pruža učinak sličan učinku regeneratora.

 

Maslinovo ulje možete nanositi na suhu ili vlažnu kosu. Ulje možete umasirati u vlasište i kosu. Ako želite bolji učinak, možete i umasirati ulje u kosu, zamotati kosu u ručnik pa isprati šamponom.

Kokosovo ulje za rast kose

Kokosovo ulje je jedno od popularnijih ulja koje se koristi za poticanje rasta kose. Jedan od razloga zašto je tomu tako je jer je pogodno za sve tipove kose, a posebno je djelotvorno za suhu kosu. Osim što potiče rast kose, kokosovo ulje djeluje kao regenerator čime omekšava kosu.Ako je ulje u čvrstom, a ne tekućem stanju, malo ga ugrijte prije upotrebe na kosi. Kokosovo ulje možete nanijeti na cijelu kosu i na vlasište.

 

Amla ulje za rast kose

Ovo indijsko ulje koristi se u Ayurvedskoj medicini u svrhu poticanja zdravlja i rasta kose. Amla ulje sadrži vitamin C, kao i mnoge druge antioksidanse i minerale. U studiji provedenoj na zečevima i miševima, objavljenoj 2009. godine u časopisu Journal of Chemical and Pharmaceutical Research pokazano je da amla ulje značajno potiče rast dlake koja je zdrava. Zaključeno je da se ovo ulje može koristiti kao prirodna zamjena za minoxidil (lijek koji se koristi kod liječenja alopecije). Ako želite koristiti amla ulje, pripazite na koncentraciju ulja. Idealna koncentracija ovog ulja je 7.5 posto, razrijeđeno u vodi. Razrijeđeno ulje možete nanijeti na kosu.

 

 

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Kako njegovati kosu i tijelo prije i nakon odlaska na more?

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Canva, Pinterest