Naši rituali utječu na način na koji će se razvijati naš dan. Baš zato nas ne iznenađuje što redovito čitamo o navikama uspješnih ljudi kroz koje pokušavamo prepoznati formule koje će i nama pomoći da postanemo još bolji u organizaciji našeg vremena, ali i da se budimo nasmijani, motiviraniji te da kreiramo balans u svakodnevnim obvezama. Kako se ne osjećati umorno – saznajte u nastavku!

S druge strane, ponekad gubitak energije, bezvoljnost i umor, bio fizički ili psihički, stoji na putu ostvarenja naših ciljeva. Razlog umora se ponekad krije upravo u sitnim svakodnevnim izborima zbog kojih naše tijelo, ali i um ne dobivaju dovoljno kvalitetnog ‘goriva’.

Ne hranite se zdravo

Osjećaj umora i iscrpljenosti  često se javlja upravo zbog našeg neuravnoteženog načina prehrane. Uz grickalice, brzu hranu i slatkiše koje konzumiramo kroz dan, nerijetko nesvjesno unesemo previše soli i šećera u organizam s kojima se naše tijelo ne snalazi nabolje. Dobiva trenutni boost, no, dugoročno, u potpunosti je bez potrebnih namirnica. Zato, kako biste već od jutra osjećali energičnost, uvijek unaprijed planirajte svoj doručak, no i dnevni, ali i tjedni meni. To će vam pomoći da ostanete produktivni i fokusirani, ali i da napravite nešto dobro za svoj organizam.

navika2_slowage365

 

Ne spavate dovoljno

Naša večernja rutina itekako je važan dio našeg dana. Vrijeme prije spavanja trebali biste koristiti za punjenje baterija te paziti da svaku večer idete na spavanje u približno isto vrijeme. To će pomoći da kreirate ritam uz koji ćete kvalitetnije spavati i buditi se odmorniji. Pokušajte reducirati korištenje mobitela i laptopa prije sna.

 

Dajete previše pažnje mišljenjima drugih

Naš osjećaj iscrpljenosti i malaksalosti ponekad potječe i od našeg emocionalnog stanja. Ne možemo se vratiti u prošlost i mijenjati stvari, no, već sada možemo utjecati na našu budućnost. Nakon što ste uložili vrijeme u vaše prehrambene navike, ali si i osigurali kvalitetan odmor, radite na izgradnji sebe. Nemojte dozvoliti da drugi komentari kreiraju osjećaj anksioznosnosti. Jer, najvažnija veza je ona koju imamo sami sa sobom. Zato svakodnevno ulažite u nju. I ljude koji vas motiviraju da budete najbolja verzija sebe.

 

navika1_slowage365

 

 

Možda bi vas moglo zanimati i: Od čega je satkana sreća?

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest, Canva