Baš kao što kroz sitne rituale, doručak ili toplu kupku započinjemo dan ili završavamo večer, tako i naša koža traži korake i skincare sastojke uz koje će zadržati zdrav i svjež izgled kroz dan.

Naše navike mogu na nju utjecati pozitvno, a koraci za koje smatramo da i nije tako strašno preskočiti ih, mogu postati jedna od najvećih grešaka u njezi kože koje radimo.

U nastavku smo naveli 3 navike koje je važno mijenjati iz nekoliko razloga, a nakon promjene bit ćete zadovoljniji izgledom vaše kože koja će spremnije odgovoriti na sve dnevne izazove.

NE KORISTITE PREPARATE SA SPF FAKTOROM

Lice, dekolte i ruke su najizloženiji UV zrakama. I iako sunce ima pozitivan efekt na naše tijelo (vitamin D, poboljšava raspoloženje i cirkulaciju), pretjerano izlaganje dovodi do uranjenog starenja kože i pigmentacije. Zbog toga stručnjaci preporučuju zaštitu kože tijekom cijele godine, ne samo ljeti, uz preprate koji se lako nanose i upijaju te odgovaraju vašem tipu kože. Uz kreme za sunčanje, preporučuje se i nošenje sunčanih naočala i šešira kada ste izloženi jakom suncu.

 

View this post on Instagram

We can forgive the wallpaper.. 🌼

A post shared by Hannah Crosskey (@hannahcrosskey) on

SKIDANJE ŠMINKE MARAMICAMA

Kada je u pitanju čišćenje kože lica, važno je birati umivalice i tonik koji odgovaraju vašem tipu kože, inače u suprotnom utječete na pH vrijednost kože, pojavu iritacija i dehidracije.
Isto je i s vlažnim maramicama koje često sadrže razne kemikalije i alkohol koji isušuju kožu. Ako je vaša koža suha, više će joj odgovarati blagi, kremastiji proizvodi, dok će masnoj koži bolje odgovarati gusta struktura gela za umivanje. Birajte što prirodnije formulacije i nježno istrljajte lice, kako bi vaša koža uživala u benefitima prirodnih sastojaka.

https://www.instagram.com/p/CFKvQxoi8y9/?utm_source=ig_web_copy_link

 

NEDOVOLJNA HIDRATACIJA

Hidratanta krema ili serum bi trebali biti dio vaše jutarnje, kao i večernje beauty rutine. Hidratacija je osnovno pravilo zdrave, njegovane i blistave kože. Masnu kožu njegujte laganim formulama s teksturom gela, a normalnu i suhu hranjivim teksturama koje će spriječiti gubitak vode.

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Canva, Instagram