Čini vam se kao da vam sati dana samo klize kroz život i da se ne pomičete s mjesta? Iako dajete sve od sebe, čini se kao da ništa ne stižete i zbog toga se pojavljuju tjeskoba i nepotrebna nervoza?

Vrijeme je da kažete stop i negativne misli izbrišete iz glave. Nitko nije savršen, ali i u toj nesavršenosti itekako možete imati balansiran život. Kako u svoj svakodnevni život, rad i odnos s ljudima donijeti dobru vibru i u svemu uživati bez razmišljanja o tome hoćete li stići ovo ili ono, donosimo u nastavku.

Korak 1 – Odmorite se

Kada vam se čini da vas je stisnulo sa svih strana, to je znak da se trebate odvojiti od radnog stola, prošetati i raščistiti misli. Potreban vam je odmor. Ako se osjećate tjeskobno i frustrirano radi neke obveze, ništa produktivno se neće pojaviti na papiru ni na kompjuteru, stoga si slobodno uzmite svojih pola sata i dobro promislite je li to razmišljanje uopće bilo potrebno.

 

 

Korak 2 – Isplanirajte svoj idealan dan

Postavite si malene obveze jednu ispod druge i razmislite koji je najbolji i najbrži način na koji možete izvesti posao tog dana. Ponekad, kada sve imate pregledno možete znati koliko vas zapravo posla čeka. Saznat ćete koliko imate vremena i tada znati da je to itekako izvedivo bez prevelike nervoze i analiziranja situacije.

 

 

Korak 3 – Riješite se negativnih misli

Od ljudi koji stalno traže pomoć od vas do vaših negativnih misli kojima sebe obeshrabrujete. Reći ne uopće nije tako teško i čim to naučite vidjeti ćete koliko će se vaši dani izbalansirati, a što se tiče vašeg razmišljanja, apsolutno uvijek možete više no što mislite, pogotovo ako se trudite iz dana u dan.

 

Vi to možete! 🙂

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: 5 stvari koje uspješne žene čine nakon radnog vremena

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Unsplash