Svako godišnje doba nosi određene izazove kada je u pitanju njega naše kože, ali i kose. Nakon što je sunce i more ostavilo traga na njoj, ovi hladniji jesenski vremenski uvjeti znače i dodatnu dehidraciju vlasi kose. Zbog češćeg boravka u klimatiziranim prostorima i veće vlage u zraku, stiliziranje kose zna ponekad biti problem. 

Našu kosu dodatno oštećuje i korištenje preparata za stiliziranje kose poput laka ili pak pjene za kosu. Također, uređaji poput figara, pegle i fena dodatno isušuju našu kosu stoga s njima treba postupati pažljivo.
Istražili smo kojim se to trikovima koriste beauty blogerice pri stiliziranju kose i njenom ravnanju, a koji istovremeno ne oštećuju kosu.

Birajte proizvode koji odgovaraju vašem tipu kose

Kako bi vaša kosa bila zdrava, mekana i sjajna, ali i kako biste jednostavno stvorili volumen, važno je koristiti šampon i regenerator koji odgovara tipu i boji vaše kose. Birajte formulacije bez silikona, parabena i vještačkih boja, kako biste kosu uistinu nahranili i ojačali te ju pripremili za dodatno stiliziranje. Koristite maske za kosu barem jedanput tjedno i birajte prirodna ulja za njenu njegu. Upravo ćete pomnim odabirom proizvoda dobiti jaku i zdravu kosu koja će davati željeni efekt.

 

 

Koristite proizvode koji štite vašu kosu prije njenog stiliziranja

Bez obzira imate li prirodno ravnu ili kovrčavu kosu, kako biste dobili maksimalno dobre rezultate, uvijek koristite preparate za ravnanje koji ujedno štite kosu od topline pegle za kosu ili fena.
Oni će dodatno pripremiti kosu i dati joj svilenkast izgled i uz to ju maksimalno očuvati i njegovati.

 

 

Perite kosu nekoliko sati prije samog stiliziranja 

Netom osušena kosa uvijek zadržava određeni postotak vlage, zbog čega nakon nekog vremena, bez obzira na to što ste ju ispeglali ona se postupno uvije. Zato pričekajte s peglanjem kose kako bi se kosa u potpunosti osušila te onda stilizirajte kosu. Dobit ćete volumen i njen prirodno lijep pad.

 

 

 

Moglo bi vas zanimati: Promijenite svoja perfekcionistička pravila života

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Unsplash, Pinterest