Ruž za usne je jedan od najčešćih ukrasa našeg lica. Pomaže nam da kompletnom looku dodamo dozu ženstvenosti, naglasimo usne i uz dozu suptilnosti osiguramo upečatljiv izgled našem izdanju.

 

Neovisno o tome birate li mat, tekuće ili kremaste ruževe za usne, uz odabir nijanse koja nam odgovara i idealne teksture, važno je znati i kako osigurati da se ruž s usana ne obriše nakon prvog gutljaja kave.

 

 

ruz_slowage365_1

 

 

Upravo zato smo odlučili pronaći par savjeta kako da ruževi što dulje ostanu postojani kroz dan. Donosimo vam nekoliko trikova kako da ruž za usne ostavi dugotrajan pigmentirani trah i uz to hidratizira usne. Za početak, važno je da nanošenje ruža ostavite za sam kraj, a nakon što nanesete make-up koji ste planirali, iskušajte neke od ovih trikova.

 

Njega i hidratacija usana

Kako bi ruž izgledao lijepo i atraktivno na usnama, važno je da vaše usne redovito nahranite hidratantnim balzamima ili kremom, ali i da im priuštite kvalitetan piling. On će ukloniti mrtve stanice kože što će ih učiniti znatno mekšima, ali i spriječiti da se ruž ‘upije’ u suhe dijelove usana.

 

 

ruz_slowage365_2

 

 

Što napraviti prije nego naneste ruž za usne?

Prije nanošenja ruža, na usne utapkajte blagi sloj melema ili balzama. Višak uklonite maramicom. Lagano napudrajte rub usana puderom u prahu te pripremite olovku i ruž za usne u željenoj nijansi. Olovku nanesite duž ruba usana, ali i s njom lagano popunite usne. Ona će postati baza i pomoći da vaše usne dobiju željeni intenzitet boje koju ste odabrali.

 

Koraci nakon nanošenja ruža

Nanesite ruž na usne i višak prvog sloja odstranite vlažnom maramicom. Zatim lagano ponovno natapkajte ruž na usne. Nakon što ste nanijeli ruž, mekanom četkicom za puder natapkajte preko usana i tako usnama dajte mat teksturu. Puder će fiksirati ruž i olovku te pripomoći da bezbrižno uživate u danu.

 

ruz_slowage365_3

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Unsplash, Canva