U našem je društvu nekako došlo do obrnute logike kad su zima i boravak na otvorenom u pitanju. Ako je vani zima, bolje je ne ići van kako se ne biste prehladili. No svi mi znamo da se viroze i prehlade dobivaju u zatvorenim prostorima. Osim izbjegavanja prehlada, boravak na otvorenom ima puno pozitivnih učinaka na naš organizam. Svi znamo koliko je bitno zdravlje za život. Podsvjesno svatko od nas to osjeća, a nadamo se da ćete sami sebi dati poticaj za odlazak u šetnju, boravak na svježem zraku. Koji su sve benefiti boravka na otvorenom, saznajte u nastavku.

1. Bolje fizičko zdravlje

Za sve nas, naročito u ovim hladnijim danima izuzetno je važno da boravimo na suncu. Uz pomoć sunčevih zraka organizam sintetizira vitamin D, a on sudjeluje u izgradnji naših stanica i kostiju, smanjuje upale i poboljšava imunološke funkcije organizma. Samo 15 minuta boravka na suncu dnevno, kroz sedam dana, već će vrlo povoljno utjecati na opće zdravlje svakog od nas. Svježi zrak dat će vam energiju i osjećati ćete se zdravije. Upravo zaro, jer znamo koliko je bitno zdravlje za život, u suradnji sa stručnjacima iz područja psihologije, nutricionizma i profesionalnim trenerima pokrenuli smo izazov ZDRAVLJE ZA ŽIVOT, Izazov za one koje žele oblikovati svoje tijelo, dobiti više energije, naoružati se samopouzdanjem i započeti svoj novi, zdrav način života.

>>Prijave traju do 25. veljače, nemoj propustiti priliku da uz stručno vodstvo izabereš zdravlje za život i promijeniš svoj lifestyle! <<

2. Poboljšanje koncentracije

Ljudi koji mnogo borave u prirodi i na otvorenom pokazuju bolju koncentraciju i fokus kad je to potrebno. Stručnjaci preporučuju da osobe koje imaju problem sa deficitom pažnje i hiperaktivnošću, više vremena provode na otvorenom i izbace višak energije na prirodan i zdrav način nakon što završe poslovne obaveze i tijekom vikenda.

3. Bolja kondicija

Kada smo vani, ne mirujemo nego smo aktivni. Hodamo, vježbamo i trčimo. Samim time, vježbamo mišiće, koordinaciju i motoriku, a sve to radimo nesvjesno i pridonosimo prevenciji viška kilograma, boljoj kondiciji i koordinaciji te boljoj formi. Preporuke su da dnevno trebamo provoditi minimalno jedan sat dnevno. Kada idući put izađete na zrak, pokušajte uključiti aktivnosti poput vožnje bicikla, brzog hodanja, ali i izazovite sami sebe i odradite lakši trening. Vježbanje poboljšava zdravlje krvnih žila, održava vaše mišiće aktivnima i puni vas pozitivnom energijom. Ako ipak želite stručnju pratnju u vježbanju na otvorenom, ne čekajte ni trena – prijavite se ovdje!

 

 

Moglo bi vas zanimati: Zadah – neugodan je, a može biti znak i ozbiljnih zdravstvenih tegoba

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Canva, Unsplash