Ako je dan bio predug i sve što želite je leći i uživati u filmu sa svojom obitelji, ovi deserti će se lako uklopiti u taj scenarij. Osim što dolaze u porcijama koje se mogu lako dijeliti, oni su jako ukusni i spremni unutar 10 minuta. Također, većinu ovih sastojaka vjerojatno već imate doma te tako razveseliti cijelu svoju družinu doma. Kako pripremiti ove lagane, ali superukusne čokoladne slastice koje će uljepšati kišna poslijepodneva ili naporan dan na poslu, otkrijte kroz recepte u nastavku.

 

Fine čokoladice sa sušenim voćem

SASTOJCI:

150g maslaca
3 jušne žlice šećera u prahu
3 jušne žlice meda
6 čajnih žlica kakaa
225g biskvita, zdrobljenog šačica grožđica
110g mliječne čokolade
110g tamne čokolade

 

PRIPREMA:

U posudu za pečenje kvadartnog oblika dodajte papir za pečenje. U velikoj tavi istopite maslac, šećer, med i kakao. Dodajte biskvite i grožđice. Prelijte smjesu po posudi za pečenje te poravnajte vrh uz pomoć donjeg dijela žlice. Istopite obe čokolade te ih prelijte ravnomjerno po smjesi u posudi za pečenje. Posudu prekrijte i odložite u hladnjak na 2 sata ili preko noći. Narežite kolač na kockice i uživajte u svojim homemeade čokoladicama.

Tiramisu u čašicama

SASTOJCI:

3 čajne žlice mljevene kave ili zrna kave
250g mascarponea
85g kondenziranog mlijeka
1 čajna žlica vanilinog ekstrakta
4-6 piškota
1 jušna žlica kakaa

PRIPREMA:

Pomiješajte kavu sa 2 jušne žlice kipuće vode. Zatim dodajte 75 ml hladne vode, prelijte u plitku posudu i ostavite sa strane. Napravite kremu od tučenog mascarponea, kondenziranog mlijeka i ekstrakta vanilije uz pomoć miksera dok smjesa ne postane gusta i glatka. Prepolovite piškote na dva ili tri dijela i zatopite ih u kavu na nekoliko sekundi. Zatim piškote stavite sa strane ili na dno zdjelica ili širokih čaša te ih prelijte sa kremom. Sve to pospite kakaom i ostavite da se hladi 1h prije posluživanja.

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Pinterest, Canva